Keuhkosyövän selviytymisnopeus – Ymmärrä ennusteesi ja mahdollisuutesi parantua keuhkosyövästä

Keuhkosyövän eloonjäämisaste tarkoittaa niiden potilaiden prosenttiosuutta, jotka onnistuvat selviytymään taudista tietyn ajanjakson, kun heillä on diagnosoitu kehittyvä syöpä, joka on verrattavissa terveisiin ihmisiin, ottaen huomioon vaiheen ja sijainnin syöpä. Keuhkosyövän eloonjäämisaste perustuu suurten potilasryhmien kokemuksiin ja viittaa yleensä viiden vuoden eloonjäämisasteeseen. Emme kuitenkaan voi ennustaa, mitä tietylle potilaalle tapahtuisi, kun otetaan huomioon kunkin henkilön välinen… Read More »

3 vinkkiä aivosyövän ehkäisyyn

Mikä on aivosyöpä? Aivosyöpä on aivosolujen epänormaali kasvu. Tyypillisesti solut lakkaavat jakautumasta vanhentuessaan. Mutta syöpäsolut ovat ikuisesti nuoria ja jakavat edelleen. Siksi soluja kertyy tietylle aivojen alueelle, joka kasvaa kasvaimeksi. Jotkut kasvaimet ovat hyvänlaatuisia ja pysyvät samassa paikassa kuin pahanlaatuiset tai syöpäkasvaimet leviävät muihin kehon osiin. Mikä aiheuttaa tämän pahanlaatuisen kasvaimen? Aivosyövän aiheuttajaa ei tunneta… Read More »

Tupakan vaikutukset naisiin ja tupakoinnin terveysongelmat

Vaikka katsomme naisten haluttomuuden ja naisten terveysuutiset savukkeissa olevista syöpää aiheuttavista aineista, ovat vaaraksi kaikille, naiset maailmassa ovat kaksi kertaa todennäköisempiä kuin miehet saamaan aggressiivisia keuhkosyöpätyyppejä ja todennäköisemmin saamaan ne aikaan jo varhaisessa iässä. – Ja naisilla näyttää olevan vielä enemmän vaikeuksia pysähtyä kuin pojilla. – Tupakoinnin lopettaminen on paljon helpompaa sanoa kuin tehdä. –… Read More »

Mesotelioomalaki on olemassa potilaan laillisten oikeuksien myöntämiseksi

Aina milloin tahansa elämän tai ammatin hetkellä ihmiseltä riistetään hänen oikeudet tai oikeutettu pyyntö, niin kaikissa maailman maissa ja kansalaisyhteiskunnissa on käytettävä erityistä lakia. Laki on ainoa tapa panna toimeen köyhien oikeus. Se ei ole poikkeus mesotelioomapotilaiden tapauksessa. Laillisen oikeutesi noudattamiseksi on mesotelioomalaki. Ihmiskehossa useat elimet on peitetty ohuella, osittain läpinäkyvällä kerroksella, jota lääketieteessä kutsutaan… Read More »

Mikä on angioedeema?

Angioedeema on turvotus, joka esiintyy kudoksissa ihon pinnan alapuolella. Sitä esiintyy useimmiten huulten ja silmien ympärillä ja se liittyy usein ihmisiin, jotka kärsivät toistuvasti nokkosihottumasta. Nokkosihottuma johtaisi kutiaviin haavaumiin ihon ulkopuolella, jossa angioedeema turpoaa syvemmälle. Angioedeema, kuten nokkosihottuma, johtuu yleensä jonkinlaisesta allergisesta reaktiosta. Jolla saattaa olla allerginen reaktio ruokaan tai lääkkeeseen, joka johtaa angioedeemaan. Kun… Read More »

Mesotelioomalain ratkaisut

Mesoteliooma on harvinainen syöpämuoto, joka kehittyy altistumisesta asbestille. Asbestia pidetään yhtenä vaarallisimmista ja tappavimmista myrkyllisistä aineista. Varhaisvaiheen oireet eivät osoita tautia, koska varhaisvaiheessa tauti on epäspesifinen sekä potilaille että heidän lääkäreilleen. Potilaan elämää voidaan kuitenkin pidentää, jos tauti diagnosoidaan oikeaan aikaan. Henkilö, jolla on tauti, tai joku hänen perheenjäsenistään voi hakea korvausta mesotelioomaa koskevassa oikeusjutussa.… Read More »

Terveydenhuolto ja kissasi, mitkä ovat velvollisuutesi?

Lemmikkien omistamisella on tiettyjä velvoitteita. Ruokinta ja hoito on tehtävä sekä pidettävä heidät poissa erilaisista sairauksista. Tämä on mitä terveys kissan hoitoon siinä kaikki ja antamalla asianmukaista hoitoa he voivat elää vähintään 10 vuotta. Kissataudit voidaan tehokkaasti välttää rokotuksilla. Tämä estää myös kissan tulemisen kantajaksi. Jotkut yleisimmistä annetuista rokotteista ovat kissan flunssa, kissan leukemia tai… Read More »

Kantasolusiirron tarkoitus – Tärkeää tietää

Mikä on kantasolusiirron tarkoitus? Kantasolut ovat soluja, jotka ovat epäkypsiä, mutta voivat kypsyä verisoluiksi. Terveiden kantasolujen infusoiminen kehojärjestelmään tapahtuu solusiirtojen kautta. Se tulee erittäin tarpeelliseksi, kun luuydin epäonnistuu eikä tuota riittävästi kehon tarvitsemia kantasoluja. Siirron päätarkoitus on saada keho kykenemään tuottamaan riittävästi valkosoluja, punasoluja ja estämään anemia, infektiot, verenvuoto jne. Kantasolujen siirtoa voidaan myös kutsua… Read More »

Mikä on biopsia ja milloin sitä tarvitaan?

Biopsia on lääketieteellinen testi, joka tehdään syöpäsolujen havaitsemiseksi epäilyttävässä paikassa. Radiologi tai kirurgi suorittaa yleensä toimenpiteen. Biopsia on yksi monista edistyneistä testeistä, jotka vahvistavat syövän diagnoosin. Pakistanin väestöllä on suuri syöpäriski. Syöpäindeksin mukaan 11,8 prosentilla Pakistanista on riski sairastua syöpään ennen 75-vuotiaita. Biopsia on siksi maassa yleisesti suoritettu toimenpide. Tässä artikkelissa kerromme täydestä biopsiamenettelystä ja… Read More »

Aiheuttaako aspartaami migreeniä? Ei, sanoo FDA

Jatkuva kiista siitä, onko aspartaami aiheuttanut päänsärkyä ihmisille, jotka nauttivat sitä. FDA kutsuu aspartaamia kaikkien aikojen tutkituimmaksi elintarvikelisäaineeksi. Vaikka on saatu useita raportteja käyttäjistä, jotka kokevat äkillisen ja vakavan migreenin puhkeamisen aspartaamin käytön jälkeen, eri laitosten tutkimukset näyttävät osoittavan, että yhteys ei ole syy-yhteys. FDA väittää, että se on saanut yli 100 kliinisen tutkimuksen ja… Read More »