Asbestitarkastus: Kuinka tärkeää se on terveydellemme?

By | 10 tammikuun, 2021

Asbestitarkastus on menetelmä asbestin tarkastamiseksi kodeissa ja toimistoissa. Tämä on tehtävä säännöllisesti terveysriskien välttämiseksi, koska asbesti voi aiheuttaa vakavia sairauksia tai jopa syöpää hengitettynä keuhkoihin.

Asbestia käytettiin usein rakennusmateriaalina 1950-luvulta 1980-luvun alkuun, koska se oli erinomainen eristys- ja palonkestävyys. Kestää kemiallisia hyökkäyksiä ja korkeita lämpötiloja. Tämä tarkoittaa, että kaikki ennen vuotta 2000 rakennetut rakennukset voivat sisältää asbestia. Tämän tyyppinen rakennusmateriaali on melko turvallista hyvässä kunnossa. Kuitenkin, kun asbesti hajoaa kulumisen takia, kuidut kelluvat ilmassa, jonka ihmiset hengittävät tietyssä rakennuksessa tai alueella.

Kuinka vaarallinen asbesti on terveydellemme?

Asbestista kuolee vuosittain yli 4000 ihmistä. Siksi useimmissa rakennuksissa tehdään nykyään säännöllinen asbestitarkastus. Kun hengität asbestia sisältäviä kuituja, olet alttiina lukuisille sairauksille ja sairauksille, jotka johtuvat asbestin hengittämisestä. Suurten asbestiannosten hengittäminen voi aiheuttaa asbestiin liittyviä sairauksia. Oireita ei kuitenkaan havaita välittömästi, vaan ne ilmenevät vasta pitkien vuosien altistumisen jälkeen kyseiselle rakennusmateriaalille.

Neljä asbestin aiheuttamaa tautia

Mesoteliooma

• Keuhkosyöpä

• Asbestoosi

• Diffuusi keuhkopussin paksuuntuminen

Asbesti hengitettynä jää loukkuun keuhkoihin ja pysyy siellä pitkään. Vuosien mittaan kuidut voivat muodostua, mikä lopulta aiheuttaa arpia ja kudostulehdusta, vaikuttaa hengitykseen ja johtaa lopulta vakaviin terveysongelmiin.

Asbestin vaarallisista vaikutuksista keuhkoihin Yhdysvaltojen terveysministeriö on pitänyt sitä syöpää aiheuttavana aineena ihmisille. Siksi asbestitarkastus olisi tehtävä säännöllisesti hyvän terveyden varmistamiseksi.

Suurimman osan ajasta meillä on tapana sivuuttaa kattojen, seinien, lattian ja muun kuluminen. Nämä voivat sisältää asbestia, joka voi vahingoittaa keuhkojamme, jos se altistuu kulumiselle. Pienet asbestin hiukkaset kelluvat ilmassa ja hengitettynä voivat aiheuttaa vakavan keuhkosairauden.

Vältä vakavien terveysongelmien välttämistä pitämällä koti, toimisto tai omaisuus säännöllisesti hyvässä kunnossa. Suorita aina asbestin säännöllinen tarkastus vuosittain varmistaaksesi perheen, ystävien ja työntekijöiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Tämä on välttämätön varotoimi, jota kiinteistönomistajien on noudatettava tarkasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *