Begynnelsen på en prestisjetunge karriere innen flyvedlikeholdsteknikk

Av | september 30, 2021

For alle som er lei av sauekultur, for tiden utbredt over hele verden, bør de se etter en karriere innen luftfart. Vår verden, og enda mer, vårt land, India, er fullt av ingeniører og leger av alle slag. Og i dette tilfellet kan et luftfartskurs som flyvedlikehold virke som et spennende alternativ.

Flyvedlikeholdsteknikk virker sikkert som en ny gren av ingeniørfag, men det er det heldigvis ikke.

Nå som vi har et spennende og prestisjetungt karrierealternativ foran oss, la oss se hva det innebærer.

Først og fremst er det ganske viktig å forstå at en flyvedlikeholdsingeniør ikke er en flyingeniør. Sistnevnte er en gren av ingeniørfag, vanligvis kjent som romfartsteknikk, og er et 4-årig bachelorstudium. AME, derimot, er et treårig kurs, hvor du ikke får en grad, men en lisens.

En flyvedlikeholdsingeniør hjelper til med vedlikehold, reparasjon, rekonstruksjon og service av fly på teknisk nivå. Den daglige jobben med en Ames-jobb er å gjennomføre programmer for overhaling av fly og vurdere tilstanden til flyene og motorene deres. Bare en vedlikeholdsingeniør kan bekrefte om et fly er egnet til å fly eller ikke. Uten tillatelse og sertifisering fra en AME kan et fly ikke tas av.

Vi kommer nå til kvalifisering og krav:

  • En 10 + 2 med fysikk, kjemi og matematikk er en forutsetning for opptaksprøven, med minimum 50%.
  • Et diplom i en hvilken som helst gren av ingeniørfag.
  • Bachelorgrad med 10 + 2 i fysikk, kjemi og matematikk.

For å starte en karriere som flyvedlikeholdsingeniør må du skaffe deg en AME -lisens, som krever at du tar en eksamenssertifisering utført av Aeronautical Society of India. For å avklare dette må du imidlertid melde deg på et opplæringsinstitutt for flyvedlikehold som er godkjent av DGCA, ettersom bare de kan gi deg nødvendig kunnskap og ekspertise.

AME-eksamen består av 2 deler, som er skriftlige eksamener og en muntlig-praktisk eksamen.

Den skriftlige eksamen består av 4 oppgaver. Disse er:

  • Regler og forskrifter
  • Generell ingeniørpraksis og workshops
  • Celler, motorer og generelle systemer
  • Spesifikk celle / motor / system i henhold til kandidatens ønsker

Den muntlig-praktiske testen krever at kandidatene demonstrerer sine ferdigheter og kunnskaper innen flyvedlikehold. Denne testen involverer en bransjeekspert og krever en minimumspass på 70%.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *