Bryozoan Bugula Neritina – Erinomainen isäntä ehdokkaana syöpää ja muita sairauksia vastaan

By | kesäkuu 7, 2021

Bryostatiinin syöpälääkkeille tehdään parhaillaan L- ja II-syöpätutkimuksia Yhdysvaltain kansallisen terveysinstituutin kliinisten kokeiden ohjelmassa. Brisostatiini-1 on luonnossa esiintyvä kemiallisten yhdisteiden luokka, joka on myrkyllistä soluille (sytotoksinen). Bryostatiinin syöpälääkkeitä tuottaa bakteeri Candidatus endobugula sertula, ja ne löytyvät meribriootsian Bugula neritinista. Vapaabakteeri C. endobugula sertula tuottaa kemiallisen briostatiinin bryozoan-kehityksen toukkavaiheessa. Nuoret bryozoan-toukat päällystetään tällä yhdisteellä, mikä antaa nuorten toukkien olla ruma ja epämiellyttäviä saalistajille.

Bryozoan Bugula neritina on pieni alle 1 mm pituinen vesieläin, joka muodostaa korallien ja sienien kaltaisia ​​pesäkkeitä. Sammakkoeläinten pesäkkeet voivat olla erityyppisiä, samankaltaisia ​​kuin sammalen kaltaiset kasvit, oksat tai puut, hyytelömäiset massat. Sammakkoeläimet ovat vedensuodattimia. Maailmassa on yli 5000 alkueläinlajia, joissa on vain noin 50 makean veden lajia. 130 tärkeintä sammakkoeläinlajia on yleensä haitallinen eläin, joka tukkii alusten rungot, kiinnityspaikat, laiturit ja laiturit. Jotkut makeanveden lajit muodostavat suuria hyytelömäisiä massoja, jotka yleensä tukkivat teollisuuden vesiliitännät. Bryozoan Bugula neritina löytyy Tyynellämerellä Kalifornian edustalta, Meksikonlahdelta ja Aomorinlahdelta Japanista.

Paras sytotoksisen kemiallisen briostatiini I: n lähde löydettiin alkueläinten isäntä Bugula neritinista vuonna 1968. Briostatiinin havaittiin sisältävän voimakasta anti-leukemista vaikutusta. Se on osoittanut lupauksen keuhkosyöpää, eturauhassyöpää, ei-Hodgkinin lymfoomaa ja mahdollisesti haimasyöpää vastaan. Briostatiinin syöpälääkkeet vaikuttavat synergistisesti muiden syöpälääkkeiden kanssa ja ovat voimakkaita proteiinikinaasi C: n aktivaattoreita.

Tällä hetkellä bryozoan Bugula neritin -isännästä on tunnistettu yli 20 briostatiinityyppiä. Tällä hetkellä yhden unssin briostatiinin tuottamiseen kuluu noin 14 tonnia bryozoan Bugula-neritiiniä. Briostatiinin, kemiallinen kaava C47H68O17, jonka molekyylipaino on 905,033, syntetisoimiseksi tarvitaan yli 50 laboratoriovaihetta.

Briostatiinin tehokas mekanismi on sen ainutlaatuinen kyky aktivoida solusignalointientsyymi Protein Kinase C (PKC), mikä estää kasvainsolujen kasvua ja aiheuttaa kasvainsolukuoleman. PKC on tärkeä entsyymi biokemiallisten reaktioiden hallitsemiseksi solussa. Bryostatiinin syöpälääkkeet on yhdistetty immuunivasteen aloittamiseen, solukasvun aktiivisuuden säätelyyn sekä oppimiseen ja muistiin. Syöpäsolut kasvavat nopeasti ja tarvitsevat kontrolloitua kasvua estääkseen soluja vahingoittamasta kehoa.

Koska se on PKC-promoottori, briostatiinia tutkitaan muistin parantamiseksi ja erityisesti Alzheimerin taudin torjumiseksi. Bryostatiinin on osoitettu lisäävän oppimisnopeutta rotilla. Tällä hetkellä on käynnissä noin 40 kliinisen vaiheen 1 ja 2 kliinistä tutkimusta briostatiinipohjaisten syöpälääkkeiden käytöstä lukuisille syöpäpotilaille ja Alzheimerin tautia sairastaville. Kliiniset tutkimukset ovat toistaiseksi olleet sellaisia ​​syöpiä kuin munuaiset, vatsa, rinta, eturauhanen, keuhkot, ruokatorvi, pää ja niska, munasarjat, munanjohdin, kohdunkaula, multippeli myelooma ja leukemia muutamia mainitakseni.

Tällä hetkellä Yeshivan yliopiston Albert Einsteinin lääketieteelliselle korkeakoululle on tehty vaiheen II metastaattinen haimasyöpätutkimus Bryostatin-1: llä ja Paclitaxelilla. Tämän tutkimuksen ja muiden syöpätutkimusten tulokset löytyvät Yhdysvaltain kansallisen terveysinstituutin kliinisten kokeiden ohjelmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *