Dataprogramvare ingeniørjobber: Er du interessert i en karriere som programvareingeniør?

Av | september 20, 2021

Dataprogramvareingeniører er ansvarlige for å bruke matte og datavitenskap for å utvikle og teste dataprogrammering. De vil ha hovedansvaret for å utvikle flere forskjellige programmer, som kan omfatte tekstbehandlingsprogrammer og dataspill, samt operativsystemer og nettverksapplikasjoner.

Datatekniker vil først analysere behovene til kundene sine og deretter lage et detaljert sett med algoritmeinstruksjoner som kan inkludere programmering, selv om de vanligvis vil bli outsourcet til dataprogrammerere. Programvareingeniører bruker ofte rå kode som Java for å lage applikasjonsprogramvare, mens systemingeniører ofte hjelper et selskap med å organisere operativsystemene sine.

Systemprogramvare krever ofte mye manipulasjon for å sikre at selskaper kan bruke dem effektivt, og ingeniører må ofte endre operativsystemer og programmering for å imøtekomme kundenes behov.

Disse menneskene jobber vanligvis i team som kan omfatte markedsføring, produksjon, ingeniørfag, designer- og artistavdelinger for å samarbeide for å bringe et programvareprodukt til markedet.

Systemprogramvareingeniører kan jobbe alene avhengig av størrelsen på selskapet de utfører, og kan ha assistenter nede for å utføre de vanligste oppgavene med å installere operativsystemer og andre systemapplikasjoner.

Disse menneskene jobber ofte 40 timer i uken i rene, komfortable kontormiljøer, selv om de kan oppleve gjentatte bevegelsesspenninger og ubehag i ryggen. De fleste arbeidsgivere vil kreve en bachelorgrad og erfaring med dataprogrammering, og fire femtedeler av alle programvareingeniører hadde minst en bachelorgrad.

I 2006 hadde programvareingeniører omtrent 850 000 jobber i Amerika, de fleste jobbet i applikasjoner og omtrent en tredjedel jobbet med systemprogramvare. Et mindretall av disse menneskene er uavhengige dataprogrammerere. De generelle jobbutsiktene forventes å være ganske gode, og dette feltet vil være et av de raskest voksende områdene i Amerika det neste tiåret.

I 2006 tjente gjennomsnittlig femti prosent av disse fagpersonene mellom $ 63 000 og $ 98 000, mens datasystemingeniører tjente mer mellom $ 68 000 og $ 105 000. I 2007 rapporterte Robert Half Technology at programvareingeniører tjente mellom $ 66.500 og $ 99.750 i året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *