Elinajanodote potilaille, joilla on diagnosoitu edennyt eturauhassyöpä

By | tammikuu 18, 2021

Eturauhanen on elin, joka sijaitsee virtsarakon kaulassa. Eturauhasen pahanlaatuinen kasvu tunnetaan eturauhassyövänä, joka yleensä kasvaa hyvin hitaasti ja jolla ei ole merkittäviä oireita muutaman ensimmäisen vuoden aikana. Edistynyt eturauhassyöpä leviää ympäröiviin kudoksiin ja myös muihin kehon osiin, kuten luihin, keuhkoihin ja maksaan. Tämän syövän oireet liittyvät siis enemmän tämän tilan pitkälle edenneeseen tilaan.

Edistyneellä eturauhassyövällä on erityinen merkitys, koska se on yleisin syöpä amerikkalaisilla miehillä ja se on toiseksi suurin kuolinsyy keuhkosyövän jälkeen. Se aiheuttaa oireita, kuten kipua alavatsassa, hidasta virtsaamista, verta virtsassa ja alaselän kipua. Leviäminen maksaan voi aiheuttaa kipua oikeassa yläkulmassa ja keltaisuutta, kun taas keuhkosyövän leviäminen voi aiheuttaa oireita, kuten yskää, hengityksen vinkumista ja hemoptyysiä.

Eturauhassyöpää voidaan epäillä usein rutiiniseulonnassa korkeiden PSA-tasojen vuoksi. Eturauhassyövän diagnoosin vahvistus voidaan tehdä digitaalisella rektaalisella tutkimuksella, PSA-tasotestillä, ultraäänitutkimuksella ja eturauhanen biopsialla. Edistynyt eturauhassyöpä tarvitsee lisätutkimuksia, kuten vatsan TT-skannaus, rinnan CT-skannaus ja mahdollisesti PET-luukuva. Biopsiatutkimus on luokiteltu Gleason-asteikon mukaan ja heijastaa kasvaimen aggressiivisuutta, ja pisteet vaihtelevat välillä 7-10 osoittavat nopeasti kasvavaa kasvainta, jolla on erittäin huono ennuste. Gleason-pisteet ovat hyödyllisiä myös ennustettaessa kuoleman riskiä tästä syövästä. Miehillä, joilla on Gleason-pistemäärä 2–4, on vähäinen riski (4–7%) eturauhassyövästä seuraavien 15 vuoden aikana, kun taas miehillä, joiden pisteet ovat 8–10, on suuri riski (60– 87%) kuolemasta.

Kasvain on myös järjestetty aakkosten A, B, C ja D tai TNM: n (kasvain, [lymph] solmu ja etäpesäkkeet) luokitusmenetelmä, jotta voidaan päättää kasvaimen kokonaisennuste sekä hoito- ja hoitosuunnitelma. Leikkaus, kryoterapia, sädehoito, hormonihoito ja kemoterapia ovat eturauhassyövän hoidossa hyödyllisiä hoitomuotoja. Paikallinen syöpä tai paikallisesti edennyt syöpä hoidetaan yleensä leikkauksen, kryoterapian ja sädehoidon yhdistelmällä. Varhaisessa vaiheessa myös tarkkaavaista odottamista pidetään osana hoitoa kasvaimen hitaan kasvun vuoksi. Hormonihoitoa ja kemoterapiaa pidetään metastaattisessa syövässä, kun se on levinnyt muihin kehon osiin; hoitoa tässä vaiheessa pidetään kuitenkin palliatiivisena eikä parantavana.

Tässä skenaariossa ayurvedinen kasviperäinen hoito voi osoittautua hyödyksi potilaille, joilla on paikallisesti edennyt eturauhassyöpä tai etäpesäkkeinen syöpä. Ayurvedic-hoito voi osoittautua myös erittäin hyödylliseksi potilaille, joilla on uusiutuva syöpä ja jotka ovat suorittaneet koko tavanomaisen hoidon. Pitkälle edennyt tai etäpesäkkeinen syöpä tarvitsee aggressiivista hoitoa, ja siksi tämän sairauden ayurvedinen hoito on aloitettava mahdollisimman pian yrtteinä suurina annoksina. Kasviperäisillä lääkkeillä, jotka ovat hyödyllisiä tässä tilassa, on erityinen affiniteetti eturauhaseen ja virtsateihin, ja ne kohdistuvat myös kasvaimen syöpäsoluihin. Näitä lääkkeitä annetaan yhdessä muiden rohdosvalmisteiden kanssa, joilla on immunomoduloiva vaikutus, joten yhteisvaikutus palvelee syövän hoitoa mahdollisimman pian, estää sen leviämisen muihin kehon osiin ja estää myös syöpien uusiutumisen. kunto. Näiden lääkkeiden lisäetu on, että niillä ei ole merkittävää toksisuutta edes pitkään käytettynä ja suurina annoksina.

Joitakin pitkälle edenneen eturauhassyövän hoidossa hyödyllisiä lääkkeitä ovat Gokshur (Tribulus terrestris), Varun (Craetea nurvala), Saariva (Hemidesmus indicus), Manjishtha (Rubia cordifolia), Amalaki (Emblica officinalis), Guduchi (Tinospora cordifolia), Gokshuradi Guggulu Chandraprabha Vati, Kanchnaar Guggulu ja Maha-Manjishthadi Qadha. Ayurveda-kasviperäisten ja kasviperäisten mineraalilääkkeiden yhdistelmä tulisi yksilöidä kunkin yksilön oireiden ja kasvaimen vakavuuden mukaan. Ayurvedic-hoitoa on normaalisti annettava noin 9-12 kuukautta edistyneen eturauhassyövän merkittävän remission saavuttamiseksi sekä etäpesäkkeisen syövän ehkäisemiseksi tai parantamiseksi. Ayurveda-lääkkeiden järkevä käyttö voi parantaa merkittävästi pitkälle edenneiden sairauksien ihmisten elämänlaatua ja kokonaiselinaikaa.

Tällaiset ayurvedisten yrttien ja yrttimineraalien yhdistelmät ovat yhtä hyödyllisiä potilailla, joilla on uusiutuva eturauhassyöpä; tällaisilla yksilöillä immunomoduloiva hoito saa erityisen merkityksen, koska vahva immuunijärjestelmä auttaa torjumaan kasvainta ja estää sen leviämisen tai uusiutumisen. On sanomattakin selvää, että ayurvedinen hoito voi osoittautua hyödyllisemmäksi, jos se aloitetaan mahdollisimman aikaisin, ja siksi olisi järkevää aloittaa tämä hoito muiden tavanomaisten hoitojen rinnalla jopa ihmisille, joilla on paikallinen tai matalan riskin eturauhassyöpä.

Ayurvedisella kasviperäisellä hoidolla on siis selkeä rooli edenneen eturauhassyövän hoidossa ja hoidossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *