En dag i teleteknikerens liv

Av | september 27, 2021

Før nyutdannede og unge fagfolk starter telekommunikasjonsteknologi, bør de forstå hvordan gjennomsnittlig dag for mennesker i dette yrket er. Telekommunikasjonsingeniører jobber med arkitekter, designere og forretningsadministratorer for å bestemme de tekniske behovene til nye bygninger og tårn. I tillegg samarbeider telekommunikasjonsingeniører med både sluttbrukere og leverandører for å koble sitt bærbare og eksterne utstyr til data- og telefontjenester. Disse ingeniørene hjelper også kundene med å løse sine tekniske problemer og kan hjelpe med å komme med anbefalinger om fremtidige tekniske kontakter. Noen ganger jobber telekommunikasjonsingeniøren lange timer for å dekke kundens behov, selv om han vanligvis henger rundt 40 timer i uken.

Selv om alle typer telekommunikasjonsjobber er interessante og givende, er det flere hindringer for å komme inn i bransjen. Med titusenvis av tekniske kandidater som kommer ut av europeiske og britiske universiteter hvert år, er konkurransen høy for alle markedsposisjoner. I tillegg møter teleselskaper en utrolig tøff konkurranse fra rivaliserende selskaper og involverer høye standarder i anskaffelsesprosessen. Til slutt møter kandidater som søker karrierestillinger konkurranse fra en økning i bruken av midlertidig ansatte for å fylle prosjektstillinger for å spare penger på permanent fortjeneste.

Nyutdannede og erfarne fagfolk bør bruke et rekrutteringsbyrå som ser etter dem for å finne en telekommunikasjonsingeniørstilling. Rekrutteringsbyråer over hele Storbritannia og Europa leter etter lisenshavere for telekomfirmaer rundt om i verden. Den typiske prosessen for en søker å bli inkludert i en jobb av høy kvalitet inkluderer en søknad, et intervju, en evaluering, opplæring og en innsetting med pågående faglig utvikling. Søknadsprosessen lar vanligvis en profesjonell uttrykke sine faglige erfaringer, akademiske legitimasjoner og langsiktige mål.

Når en rekrutterer finner en søknad som passer godt til et bestemt jobbtilbud, ringer han eller hun rekruttereren og gjennomfører et foreløpig telefonintervju. Noen selskaper vender seg til tidlige e -postundersøkelser for å lette bedre ansettelser. Hvis en kandidat imponerer rekruttereren ved sin første kontakt, inviterer ansettelsesbyrået ham eller henne til et ansikt til ansikt intervju og vurdering. Disse intervjuene er vanligvis individuelle økter der søkere blir spurt om hvordan de vil håndtere situasjoner på arbeidsplassen. I tillegg kan psykometrisk testing og personlighetstesting hjelpe rekrutterere med å finne riktig passform mellom en arbeidsgiver og en ansatt. Telekommunikasjonsingeniører og andre som ønsker å finne den rette jobben, bør konsultere et ansettelsesbyrå som passer deres behov. Byråer kan spare tid for håpefulle fagpersoner samtidig som de gir dem eksklusive jobbmuligheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *