Farmer State Mind

Av | september 29, 2021

Etter et tre dagers opphold, returnerte jeg til en avsidesliggende landsby i Coimbatore-distriktet i Tamil Nadu, India. I tre dager var jeg uten maske og bærbar datamaskin. Det var en merkelig følelse, den første følelsen var panikk, hvis jeg ikke koblet meg til det som ville skje. Jeg skjønte at onkelen min som bodde her aldri hadde brukt mobiltelefon.

Min onkels familie hadde bare en telefon på gulvet, ingen TV, ingen vaskemaskin, ingen vifte, ingen gass, ingen dusj, ingen vestlig toalett, ingen spisebord, ingen bil. Det de brukte var en sykkel, en peis, tre, kull, bananblader, ferske grønnsaker, fersk kumelk på baksiden, tykk ostemasse eller yoghurt, en sunn utendørs livsstil, fysisk og ondt arbeid.

Jeg så på min onkel som er omtrent 60 år gammel, sterk og solid bygget, mild i naturen, vennlig personlighet, aldri smilende, klar til å hjelpe andre. Et liv i vanskeligheter tilbrakt utenfor feltene, trette og svette. Tålmodighet er en dekorasjon som hun bærer veldig komfortabelt, fred var hennes karakter, ro besatt henne. Det var en stabilitet mens den kunne forutses.

Jeg var vant til mangel på komfort, tilkobling, mangel på komfort, de første timene jeg kom ble sakte erstattet av positive følelser, stor sjelefred, sjelefred, tiden sto stille, hjerteslag og pulser bremset. . Luften var en stimulerende duft av blomster, av blader, den milde strømmen av elven i bakgården av huset, det grønne dekket rundt det, ringen av mange fugler, musikken var til ørene.

Jeg bestemte meg for å gå på feltet sammen med onkelen min. Etter en deilig og solid frokost bestemte vi oss for å gå på jobb for dagen. Vi begynte å gå, med onkelen min dhotia, sigd i hånden, barbeint, jeg hadde på meg gummistøvler, en pose med solbriller, solbriller, jeans, en bomullsskjorte, en flaske mineralvann og så videre. Det ville ta oss omtrent 20 minutter å gå gjennom en tykk skog i et område med tette blader, onkelen min ville stadig oppdatere meg om forskjellige aktiviteter, jeg svettet voldsomt og jeg følte meg ukomfortabel med gummistøvler.

Vi nådde de frodige grønne feltene, onkelen ringte hendene på gården, og de diskuterte dagens strategi, etter å ha gitt hver de nødvendige instruksjonene, tok onkelen min skjorta ut, hengte den på et tre, dhoti den veien inn i feltet og jobbet med dem. Jeg lå i en hengekøye og så på aktivitetene. De neste tre timene ble det sett hardt og hardt arbeid i feltene. Hver gang jeg jobber sint i den nådeløse solen, tar jeg et kokosnøttvann under de kjølige kantene til et stort tre.

Da det var tid for lunsj, dro alle hendene på gården mot treet, etter å ha vasket hender og føtter i en bekk i nærheten, alt tilpasset et enkelt og solid måltid laget med grønn rispepper. Jeg hadde knapt matlyst fordi jeg ikke gjorde noe. Da innså jeg at i vårt bedriftsliv, når vi kommer ut av huset i en bil, jobber vi på luftkondisjonerte kontorer, sitter ved bærbare datamaskiner, møter, diskuterer, har hodepine, tar smørbrød, drikker uendelige kopper te eller kaffe. spise mer junk food hjemme og ende opp med å være mentalt sliten etter å ha falt i sengen og sovnet.

I tre dager lærte de meg verdien av hardt arbeid, enkelhet, ydmykhet, toleranse, tålmodighet, toleranse, samarbeid, aksept av alle naturens vidder, glede, ro, ro og indre glede med status quo. Jeg prøver fortsatt å redde det, jeg skal til kontoret i bilen og …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *