Forvirrer en rettferdig handelsøkonomi?

Av | september 17, 2021

Til tross for de sunne og ærverdige intensjonene med rettferdig handel og dens økende suksess, er det et grusomt faktum at Fair Trademovement kan øke sin samlede markedsandel med 1000% og fortsatt ha en ubetydelig effekt i å hjelpe fattige bønder og mennesker ut av fattigdom. Dessverre hjelper fair trade -markedet de rike med å bli rikere og den fattige bonden får den minste biten av kaken.

Dessverre er ikke konseptet og virkeligheten det samme når det gjelder Fair Trade. Så hvis du vil gjøre et kjøp som virkelig hjelper noen som er sosialt gode, kan du kjøpe en av veldedighetskaffene som støtter foreldreløse eller hjemløse barn. Dessverre selges logoen ofte uten bevis, de siste bøndene får ekstra penger. Verre fair trade lover ikke noe inntektsnivå til bøndene den støtter; så rike bønder kan høste like mye som fattige bønder. Tenk på dette – hva synes du om tilgang til eller kommunikasjon om rettferdig handel – en fattig bonde uten strøm eller en rik bonde med fjernsyn, mobiltelefon, datamaskin, internett og telefon – slik at landets gigantiske baroner og store virksomheter kan du eie en kaffefarm og Fair Få et fagbrev? Så i de fleste tilfeller er du med på å berike de rike. Aldri se på et kart som viser hvor FT -selskapets adresse er. Er det rart at 90% av sertifiserte selskaper er i USA?

Her er en annen tanke. I de fleste tredjeland er mennesker veldig fattige. De rikeste i tredjelandsland eier land. De rikeste av de rike har sitt eget inntektsbringende land, det vil si land eller steinbrudd som produserer gårder eller produserer mineraler. Så i dette tredje verdenslandet eier de rikeste menneskene gården. Det er sant at de kanskje ikke er rike etter våre regler, men de er mye rikere enn 95% av sine landsmenn. Så hvis du faktisk er målrettet mot 5% av de sertifiserte bønder i den tredje verden, vil du også hjelpe de rikeste menneskene i landet, de som trenger minst hjelp.

Til slutt er det mest bekymringsfulle selskapet som markedsfører Fair Trade. TransFair beskriver logopriser som bare en krone per pund. Disse centene er lagt til. I fjor genererte det 1,89 millioner dollar i lisensavgifter for selskaper som brukte logoen. Han brukte 1,7 millioner dollar på lønn, reiser, konferanser og publikasjoner for organisasjonen med 40 ansatte. Og de ga IKKE en krone til de fattige bøndene – guttene de markedsfører for å hjelpe. Er det virkelig rettferdig nå? Rettferdig handel – ja!

Så hvorfor skulle du kjøpe FT gourmetkaffe? Det hjelper absolutt ikke den stakkars øde bonden du representerer. Sa du at du kjøpte Fair Trade fordi den var av bedre kvalitet? Dessverre fordi Fair Trade kaffe koster mer er det ingen garanti eller bedre kvalitet. Faktisk er det motsatte sant – de fleste F. T -kaffe har dårligere kvalitet. Det er hundrevis av kaffeselskaper som ikke kunne selge kaffe fordi den hadde dårlig kvalitet. Men det kaffeselskapet sørget for rettferdig handel og salg gikk opp. Men igjen har ingenting blitt gjort for å forbedre kvaliteten – alt de trenger å gjøre er å vise at de betaler en høyere pris for kaffe – de trenger ikke å bevise hvem de betaler for eller hvordan pengene fordeles. Så sjekk det før du kjøper Fair Trade -kaffe. Logoer betyr ingenting – de er enkle å kjøpe. Sjekk PROJEKTENE OG PROGRAMMENE de har implementert på nettstedet sitt. Ikke følg standarden «Fair Trade Marketing Trick» som hjelper Fair Trade å hjelpe fattige bønder – finne ekte bønder som hjelper – sjekk hva bønder virkelig hjelper. Ellers vet du at det bare er en «kjøpt logo». Finn deretter sosial kaffe eller veldedig kaffe og føl at du hjelper mennesker. Så vær forsiktig når du handler på ferie. Sørg for at gourmetkaffen din er mer enn bare å bli fin.

Er ikke det gledelig kaffe?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *