Hematologian ja onkologian asiantuntijat tarjoavat leukemian ja lymfooman hoitoa

By | toukokuu 28, 2021

Hematologia ja onkologia ovat lääketieteen aloja, jotka diagnosoivat, hoitavat ja ehkäisevät veren ja syövän sairauksia sekä tutkivat niitä. Joitakin Louisianan hematologiaan ja onkologiaan erikoistuneiden lääkäreiden hoitamia sairauksia ovat leukemia ja lymfooma.

Leukemia tapahtuu, kun syöpä hyökkää verenkiertoon kudoksiin kehossa. Tämä voi sisältää imusuonijärjestelmän ja luuytimen. Tämä tauti alkaa yleensä leukosyyteistä tai valkosoluista. Vaikka valkosolut pyrkivät torjumaan infektioita kasvamalla ja jakautumalla järjestyksessä, kun keho sitä tarvitsee, niillä, joille tämä tauti kehittyy, on paljon epätavallisia, toimintahäiriöitä sisältäviä valkosoluja, joita tuotetaan luuytimessä. Leukemia, tyypistä riippuen, voi vaikuttaa kenenkään ikään. On tyyppejä, jotka vaikuttavat ensisijaisesti lapsiin, ja on joitain tyyppejä, jotka vaikuttavat vain aikuisiin. Normaalisti tämä syövän muoto johtuu verisolujen DNA-mutaatiosta. Jos tämä mutaatio tapahtuu, solut alkavat kasvaa ja jakautua nopeasti, ja samalla kun muut terveet solut kuolevat, nämä mutatoidut solut elävät edelleen. Ajan myötä mutatoituneet solut alkavat täyttää terveitä soluja, mikä aiheuttaa leukemian merkkejä ja oireita. Hoito riippuu leukemian tyypistä ja muista tekijöistä. Yleisiä hoitomuotoja, joita käytetään tätä häiriötä sairastavilla potilailla, ovat säteily, kemoterapia, syöpään kohdistuvat lääkkeet, biologinen hoito, joka auttaa immuunijärjestelmää löytämään leukemiaa ja torjumaan sitä, ja kantasolusiirrot, jotka korvaavat epäterveellisen luuytimen terve luuydin.

Lymfooma on syöpä, joka hyökkää imusuonijärjestelmään, joka on yleensä vastuussa taudin torjunnasta. Imusolmukkeet sisältävät pernan, imusolmukkeet, luuytimen ja kateenkorvan. Syöpä voi vaikuttaa koko järjestelmään, mukaan lukien kaikki nämä elimet ja muut kehon elimet. Hodgkinin tauti on eräänlainen lymfooma, joka hyökkää imusolmukkeisiin. Tämä tapahtuu, kun imusuonijärjestelmän solut alkavat kasvaa epänormaalisti ja kerääntyvät tämän järjestelmän elimiin. Hodgkinin taudin edetessä elimistön kyky torjua infektioita estyy, mikä johtaa kasvainten kehittymiseen. Koska imusuonijärjestelmää löytyy koko kehosta, tämä syövän muoto voi levitä imusolmukkeiden kautta monille kehon alueille. Vaikka tätä syövän muotoa pidettiin aikoinaan tappavana sairautena, diagnostiikkatekniikan ja kehittyneiden hoitojen kehityksen myötä Hodgkinin tauti on nyt erittäin hoidettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *