Indisk bonde

Av | september 16, 2021

India er et landbruksland. Han bor i landsbyene i India. Innbyggerne er avhengige av jordbruk. De er bønder eller arbeidere på jordbruksfelt. Våre næringer og urbane virksomheter er også avhengige av landbruk. Dermed representerer en indisk bonde faktisk India. Han kan kalles jordens sønn. Han er avhengig av sin fremgang og velstand av sin søthet og harde arbeid.

Det er han som mater og kler folk. En indisk bonde er veldig tøff. Han er veldig opptatt hele året. Det er ingen hvile for ham. Han dyrker landet, sår frøene, vanner markene, høster og høster høsten og tar den deretter til markedet for å selge. Og likevel er han veldig fattig. De blir utnyttet av givere, mellommenn og embetsmenn.

Hans behov er få og enkle, men de blir ikke dekket. De fleste bønder eller leietakere i India. Deres utnyttelse bør stoppes. Jordbruksareal bør fordeles. De bør få billige lån og andre fasiliteter. For å vokse, bør de få bedre gjødsel og settes tilbake til produksjon. Vanningsanlegg bør forbedres.

India kan ikke gå videre før den indiske bonden er fattig og elendig. Han er landets sjel. Han er like viktig som en soldat, en lege eller en ingeniør. Derfor ga daværende statsminister Lal Bahadur Shastrik oss slagordet: «Jai Jawan, Jai Kisan». Men det bør ikke forbli et slagord. Den indiske bonden må gis riktig respekt og status. Det må gjøres en innsats for å gjøre ham glad, rik og komfortabel. Jobb og svette bør ikke ha noen belønning.

Han må læres å lese og skrive. Utdanning bør tas til trinnene på terskelen, slik at barna ikke blir analfabeter. Han bør få bedre medisinske og helsefasiliteter. Han tjener landets brød og må behandles deretter. Hvis han forblir sulten, syk eller uvitende, hvordan kan India gå videre? Flere ordninger har blitt startet for å forbedre hans økonomiske og sosiale situasjon. Men mange flere ordninger som dette må startes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *