Keuhkosyöpä Usein kysytyt kysymykset – Voivatko kasvaimet pysyä lepotilassa vuosia?

By | huhtikuu 12, 2021

Uudet tutkimustiedot osoittavat; Tutkijat ovat saattaneet havaita, että keuhkosyöpäkasvaimet pystyvät jotenkin pysymään lepotilassa elimistössä monta vuotta ennen aktivoitumista. Nimittäin – ennen kuin nukkuvasta kasvaimesta tulee todella hengenvaarallinen ilmeinen sairaus (ei aikaisempia oireita sen olemassaolosta).

Kolmiulotteisen soluviljelyjärjestelmän avulla tutkijat pystyivät tunnistamaan mekanismin, joka antaa lepotilassa olevien metastaattisten syöpäsolujen (solut, joilla on kyky levitä muihin kehon alueisiin) kasvun alkamisen uudelleen jopa monen vuoden käyttämättömyyden jälkeen. ( kasvaimen lepotilasta tulee proliferatiivinen metastaattinen kasvu [the rapid growth production of new cells]).

Tämän uuden kasvun uskotaan tapahtuvan säännellyllä tavalla, jolloin signaali ympäröivästä mikroympäristöstä voi johtaa muutoksiin lepotilassa olevien syöpäsolujen luurakenteessa. Mahdollista kasvaimen koon kasvua, joka johtuu muutoksista lepotilasta lisääntyvään metastaattiseen kasvuun, voi kuitenkin myös rajoittaa riittävän verenkierron saatavuus (jotain, jota tarvitaan riittävän hapen ja ravintoaineiden saamiseksi syöpäsolujen kasvulle).

Tämän uuden löydön takia tulevilla hoidoilla voi joskus olla kyky estää (pysäyttää) tällaiset muutokset ”kohdennettujen terapioiden” avulla. Mutta vaikka näyttää siltä, ​​että tämä mahdollisuus on, on syytä mainita, että monet levinneet syöpäsolut (solut, jotka ovat laajasti levinneet kudokseen, elimeen tai koko kehoon) eivät yleensä selviäisi kovin pitkään. On kuitenkin myös syytä mainita, vahva mahdollisuus, että näiden solujen ”osajoukko” voi selviytyä.

Tässä yleensä hoidot, kuten kemoterapia, joka kohdistuu aktiivisesti jakaviin soluihin, eivät ole kyenneet tappamaan kaikkia syöpäsoluja (syövän uusiutumisen syy primaarihoidon jälkeen). Uusi tieto osoittaisi myös, että tällaisia ​​kohdennettujen hoitojen mahdollisuuksia ei voida soveltaa vain yhteen tiettyyn syöpätyyppiin, vaan syöpiin yleensä.

Jos tämä uusi tieto on mihin tahansa rakentaa, se on tärkeä edistysaskel, joka voi nähdä tulevia hoitoja paitsi keuhkosyöpäpotilaille myös muille syöpäpotilaille. Tämä on merkittävä askel eteenpäin monien sellaisten kasvaintyyppien torjunnassa ja hävittämisessä, jotka voivat olla lepotilassa monien vuosien ajan, ennen kuin niistä tulee proliferatiivinen metastaattinen kasvu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *