Keuhkosyövän oireet: Mistä tiedät, onko sinulla keuhkosyöpä?

By | marraskuu 30, 2020

Keuhkosyöpä on tyypillinen terveydentila, joka johtaa epänormaalien tai syöpäsolujen hallitsemattomaan kasvuun yhdessä / molemmissa keuhkoissa. Se vaikuttaa pääasiassa soluihin, jotka reunustavat ilmakanavia. Syöpäsolut lisääntyvät nopeasti ja muodostavat kasvaimia. Kun kasvaimet leviävät suurelle alueelle, ne alkavat heikentää keuhkojen kykyä toimittaa verta ja happea. Keuhkosyöpää on pääasiassa kahta tyyppiä: ensisijainen ja toissijainen. Ensimmäinen alkaa keuhkoista, kun taas jälkimmäinen tulee muualta kehosta, metastasoituu ja saavuttaa keuhkot. Oireet eivät ole ilmeisiä taudin alkuvaiheessa. Alla on lueteltu joitain varhaisia ​​oireita, jotka voivat auttaa sinua suorittamaan varhaisen seulonnan kuolemaan johtavien seurausten minimoimiseksi:

  1. Yskä, joka ei pysähdy – Yskä, joka johtuu kylmästä tai hengitystieinfektiosta ja katoaa viikossa tai kahdessa. Yli 2 kuukautta jatkuva yskä voi kuitenkin olla yksi yleisimmistä keuhkosyövän oireista, joita sinun ei pitäisi välttää. Olipa se kuivaa tai limaa tuottavaa, on erittäin suositeltavaa testata sinut mahdollisimman pian.
  2. Muutokset yskässä – Kaikkiin suuriin muutoksiin yskän aikana on kiinnitettävä huomiota. Jos yskä muuttuu luonteeltaan krooniseksi, syvemmäksi tai käheäksi tai jos yskät verta, sinun on suositeltavaa käydä heti lääkärin luona.
  3. Vakava rintakipu – Yskän ohella yksi suurimmista keuhkosyövän oireet sisältää kipua rinnassa, hartioissa ja selässä. Ota yhteyttä lääkäriisi, jos kipu on terävä, jatkuva, tylsä ​​tai ajoittainen. Krooninen rintakipu voi aiheuttaa turvotettuja imusolmukkeita tai etäpesäkkeitä rintakehään. Tämä tila tunnetaan pleurana.
  4. Hengitysmuutokset – Hengenahdistus tai hengenahdistus voivat myös olla mahdollinen oire keuhkosyöpään. Kasvaimet estävät ilman kulkeutumisen keuhkoista. Tämä aiheuttaa hengitysvaikeuksia, kuten hengenahdistusta tai hengenahdistusta. Kiinnitä huomiota tähän merkittävään muutokseen muiden edellä mainittujen oireiden ohella ja ota heti yhteys lääkäriisi.
  5. Äkillinen tai liiallinen laihtuminen – Painonpudotus voi johtua lukuisista syistä. Yksi niistä on keuhkosyöpä. Selittämätön painonpudotus 10-15 kg voi liittyä vakaviin syöpäongelmiin. Se on yksi yleisimmistä varhaisista keuhkosyövän oireista, joita ei pidä sivuuttaa tai välttää!
  6. Luukipu – Toissijaiset oireet voivat aiheuttaa luukipua, etenkin alaselän kipua. Joskus on vaikea erottaa luu- ja lihaskipu. Luukipu esiintyy pääasiassa yöllä ja lisääntyy liikkeen myötä.
  7. Liiallinen päänsärky – Vaikka luonteeltaan hyvin harvinainen, mutta äärimmäisissä tapauksissa liiallinen päänsärky voi liittyä keuhkosyöpään. Keuhkojen kasvain voi aiheuttaa paineen ylemmässä vena cava -aukossa. Se on eräänlainen suuri laskimo, joka siirtää verta ylävartalosta sydämeen. Tämä paine voi harvinaisissa tapauksissa laukaista päänsärkyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *