Kissan syöpä – okasolusyöpä on tappava, kun sitä ei huomata

By | kesäkuu 10, 2021

Eläinlääkärillä huomasit, että hän tutki kissasi kasvoja, silitti nenäänsä ja hieroi varovasti korviaan. Eläinlääkäri etsii pieniä, kuorittuja haavaumia, jotka voisivat viitata kissan syöpään. Plakkosolusyöpä voi levitä nopeasti, jos sitä ei hoideta. Näin voit estää sen ja myös tämän kissan syövän merkit kissallasi.

Plakkavat solut ovat tasaisia, okasoluja, jotka löytyvät kudoksesta, joka reunustaa kissan elinten ulkopintaa ja sisäpintaa. Niiden tarkoituksena on suojata taustalla olevaa kudosta ja helpottaa ravinteiden vaihtoa.

Kissojen ihosyövät ovat toiseksi yleisin kissan syöpä. Lymfooma on numero yksi. Tässä on luettelo kissojen yleisimmin diagnosoiduista ihosyövistä:
1. Perussolukasvaimet
2. Syöttösolusyöpä
3. fibrosarkooma
4. Squamous solusyöpä (SCC)

Vaikka okasolusyöpä on neljänneksi, se ei tee siitä yhtä tappavaa kuin muut. Yleensä jonkinlainen fyysinen trauma tarjoaa pelikentän SCC: lle. Palovammat ja liiallinen altistuminen auringonvalolle ovat yleinen syy. Auringon ultraviolettisäteily vahingoittaa kissasi DNA: ta, solut jakautuvat ja lisääntyvät ja kasvaimet johtavat.

Ei ole yllättävää, että kevyesti pigmentoituneet tai valkoiset kissat, joilla on harvoja alueita, ovat alttiita SCC: lle ja tyvisolusyövälle. Kun tauti alkaa, voit löytää haavaumia useissa paikoissa kissallasi: hänen temppelialueellaan; hänen korviensa ulkokärjet; silmäluomet; huulet ja nenän kärki.

Joskus kissan syöpäkasvaimet kissasi suuontelossa. Näiden vammojen uskotaan liittyvän krooniseen hammassairauteen.

Joskus okasolusyöpäsoluja löytyy kissasi maksasta, keuhkoista ja muista sisäelimistä. Vaikka ei ole osoitettu, lääketieteellinen yksimielisyys on, että tämä syöpä liittyy ympäristölle karsinogeeneihin – toissijaiseen tupakansavuun. Jotkut yhdistävät syövän altistumiseen kemikaaleille kirppupannissa.

Ulkoisen SCC: n vauriot ovat pieniä ja epäsäännöllisen muotoisia, kovalla reunalla. Haavan ympärillä oleva alue voi olla vaaleanpunainen ja näyttää hiustenlähtöä. Kipeä voi vuotaa nestettä. Joskus tämä näyttää katoavan ja palaa sitten samalle alueelle, mutta suuremmaksi ja mutaisemmaksi. Lopulta syöpäsolut etäpesäkkeitä imusolmukkeeseen, sieltä ne leviävät muuhun kehoon.

Jos eläinlääkäri epäilee okasolusyöpää, hän vahvistaa sen biopsialla. Joskus syöpäalue poistetaan kirurgisesti tai hoidetaan sädehoidolla. Jotkut eläinlääkärit käyttävät kryoterapiaa, joka tuhoaa syöpäsolut jäädyttämällä ne.

Kehittyneemmissä tapauksissa 3 viikon aggressiivinen sädehoito voi auttaa. Kuitenkin, jos kissan syöpä on levinnyt sisäelimiin, eläinlääkäri voi tehdä vähän. Siksi kissan okasolusyövän ehkäisy ja varhainen tunnistaminen on ratkaisevan tärkeää.

Vinkkejä ennaltaehkäisyyn
1. Suojaa kissasi liialliselta auringonvalolta;
2. Älä käytä kirppukauluksia, vaan valitse eläinlääkäriltäsi luonnollinen vaihtoehto tai ajankohtainen hoito;
3. Jos sinun on pakko, tupakoi ulkona ja vältä kissasi altistumista toissijaisille tupakointivaaroille. Hän ei vain hengitä savustasi, mutta myös nuolee sen turkiselta;
4. Pyydä kissasi tarkastamaan eläinlääkäriltä hammasongelmien varalta;
5. Etsi haavaumia kissasi korvista, silmäluomista, huulista ja nenästä. Jos et tiedä mikä aiheutti heidät, vie hänet eläinlääkäriin diagnoosia varten.
6. Jos kissallesi kehittyy pahanhajuinen hengitys, kuolee liikaa tai siinä näkyy laihtumista, vie hänet eläinlääkäriin.

Saatat myös haluta tutkia luonnollista täydennystä, joka parantaa kissasi immuniteettia paranemisen edistämiseksi ja taudin torjumiseksi. Et lukisi tätä, ellet rakastaisi häntä kovasti ja et halua antaa hänelle parhaan mahdollisuuden pitkään elämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *