Klassiske kokebøker

Av | september 25, 2021

Hvis du har plass til noen kokebøker på kjøkkenet, har du noen klassiske bøker å vurdere.

Fannie Farmer Kokebok De Fannie Farmer Kokebok, fortsatt trykt mer enn et århundre før utgivelsen i 1896, ble opprinnelig tittelen Boston Cooking School Cooking Book. Bondens kokebok var en oppfølging Boston Cook Book Den ble utgitt av Mary J. Lincoln i 1884. Farmer var student ved Boston School of Cooking og ble til slutt rektor ved skolen. Kokeboken hans ble veldig populær og har blitt publisert, revidert og oppdatert i mange tiår. Fanny Farmers kokebok var den første som prøvde å normalisere målinger i oppskrifter. Oppskrifter har klare og enkle retninger. Det er fortsatt en klassiker av kokebøker ettersom kokker kommer tilbake igjen og igjen med over 1000 av oppskriftene sine. Hvis du leter etter en grunnleggende, men omfattende kokebok, er dette for biblioteket ditt. Blivende kokker vil like det Fannie Farmer Kokebok.

Matglede, Først utgitt av Irma Rombauer i 1931, er fortsatt bibelen til mange kokker i dag. Rombauer publiserte opprinnelig sin kokebok. Det ble hentet noen år senere av et forlag og i flere tiår Matglede har hatt mange anmeldelser og utgaver. Millioner av eksemplarer er solgt. Rombauers kokebok ble først publisert i depresjonen, og er fortsatt en omfattende og mye konsultert guide for amerikanske kokker.

Betty Crocker’s Picture Cooking Book Den ble først utgitt av General Mills Publishing i 1950, og nå Betty Crocker kokebok. Bettys kokebok, i sin tiende utgave, har solgt millioner av eksemplarer. Hvordan lage denne klassiske kokeboken er full av feilsøking og nyttige tabeller. Matlaging er en flott bok for nybegynnere, og vil fortsette å være en av favorittene dine i samlingen din i årene som kommer. Ikke for å være begeistret, men det har aldri vært en Betty Crocker. Det ble oppfunnet av Washburn-Crosby Co., et melfabrikk og gullmedalje melprodusent, rundt 1920. Washburn-Crosby ble til slutt General Mills og Betty Crocker vokste i popularitet. Betty Crocker var «forfatteren» av oppskriftsheftet, og noen av heftene ble utgitt i årene før og etter Betty Crocker Picture Cook Book ble først publisert.

Beherske kunsten å fransk matlaging Julia Child, som bodde sammen med ektemannen Paul i Paris etter andre verdenskrig, gikk på kokkeskolen Cordon Bleu. Sammen med klassekameratene Simone Beck og Louisette Bertholle skrev han en kokebok i to bind. Beherske kunsten å fransk matlagingDen ble første gang utgitt i 1961. Kokeboken, som den franske kokken prøvde å tilpasse for amerikanske kokker, ble umiddelbart utsolgt. Julia Childs popularitet økte, det samme gjorde salget av kokebøker, som hadde premiere i 1963 med det populære matlagingsprogrammet på offentlig TV. Julia Child utvidet definitivt amerikansk mat og bespisning.

Laurel’s Kitchen Laurel’s Kitchen ble første gang utgitt i 1976, og var det første vegetariske kjøkkenet av mange. Kokebok, Laurel’s Kitchen: A Handbook for Vegetarian Cookery & Nutrition, mottok mange tips for å leve et godt liv og mange vegetariske oppskrifter. Kokeboken vokste i popularitet blant vegetarianisme og solgte over en million eksemplarer.

Moosewood kokebok Den ble utgitt i 1978 av Mollie Katzen. Katzen var grunnleggeren av Moosewood Restaurant, en vegetarisk restaurant i Ithacan, New York. Moosewood kokebok vegetarisk matlaging ble en av de mest populære og innflytelsesrike bøkene. En håndtegnet og illustrert kokebok av Katzen er en klassiker som mange liker.

Alle disse klassiske kokebøkene dateres tilbake til epoken med dagens kulinariske show, mat og kjendiser. Hver av oss bidro til å vokse og utvikle vår lidenskap for mat i alle slags slag. Hver av disse kokebøkene er verdt å ha en hylle på kjøkkenet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *