Korkean valkosolujen määrän syyt

By | huhtikuu 27, 2021

Suurelle valkosolujen määrälle on useita mahdollisia syitä. Tämä määrä on suuri, kun kehossasi on enemmän tauteja torjuvia soluja. Tämän sairauden tekninen termi on leukosytoosi.

Eri lääketieteellisillä käytännöillä voi olla erilaiset rajat, joilla ne määrittelevät korkean valkosolujen määrän. 10 500 leukosyytin määrä yhdessä mikrolitrassa verta on yleisesti hyväksytty suureksi määräksi. Kynnys voi vaihdella sukupuolen ja iän mukaan.

Valkosolut luokitellaan viiteen alatyyppiin, ja kullakin tyypillä on erilainen aktiivisuus taistelussa. Kun saat valkosolujen määrän tulokset, ne yleensä määrittelevät kaikkien eri tyyppien tasot. Yleensä korkea määrä johtuu vain yhden tyyppisten valkosolujen lisääntymisestä.

Suuri määrä valkosoluja on osoitus immuunijärjestelmän ongelmasta, joka lisää niiden tuotantoa; luuytimen sairaus, joka aiheuttaa punasolujen suuren tuotannon; reaktio lääkkeeseen, jota käytetään parantamaan solutuotantoa; tai odotettu kasvu, kun kehosi taistelee infektiota vastaan.

On olemassa muutama tarkempi syy, miksi valkosolujen määrä saattaa nousta:

Akuutti lymfosyyttinen leukemia (ALL) on syöpä, joka elää luuytimessä ja veressä. Tämä tauti on nopeasti etenevä. Lapset kärsivät enemmän kuin mikään muu syöpä, vaikka aikuisetkin voivat kehittää taudin.

Lääkkeet, kuten adrenaliini ja kortikosteroidit, voivat vaikuttaa valkosolujen määrään.

Tuhkarokko on infektio, joka vaikuttaa ensisijaisesti hengitysteihin. Se on erittäin tarttuvaa. Merkkejä ovat ihottuma, kuume, kurkkukipu, kipeät silmät, vuotava nenä ja yskä. Tuhkarokkorokote on loistava tapa suojella lapsia tältä taudilta, mutta sivistyneiden maiden ulkopuolella monia lapsia ei rokoteta. Tämä tauti leviää nopeasti ihmisten keskuudessa, joilla ei ole rokotusta.

Nivelreuma on vakava niveltulehdus, josta ilmenee nivelvaurioita ja kipuja. Se hyökkää nivelten vuoraukseen ja aiheuttaa turvotusta. Tämä puolestaan ​​johtaa pistävään ja kipeään kipuun ja mahdollisesti epämuodostumiin. Nivelreuma, jota kutsutaan myös RA: ksi, voi vaikeuttaa tavallistenkin toimintojen suorittamista.

Joitakin muita syitä korkeaan valkosolujen määrään ovat:

Stressi, emotionaalinen tai fyysinen
Savu
Tuberkuloosi
Kudosvauriot, kuten palovammat
Akuutti tai krooninen myelooinen leukemia
Akuutti tai krooninen lymfosyyttinen leukemia
Hinkuyskä
Vaikeat allergiset reaktiot
Myelofibroosi
Polycythemia vera
Muut virusinfektiot
Muut bakteeri-infektiot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *