Kuinka estää keuhkosyövän uusiutuminen

By | joulukuu 26, 2020

Tutkijat tutkivat tehokkaita tapoja estää keuhkosyövän uusiutuminen potilailla. Kun potilas on hoidettu onnistuneesti, on olemassa useita tapoja vähentää riskejä.

1. Lääkärit suosittelevat, että potilaat suorittavat täydellisen fyysisen kokeen kolmen kuukauden välein kahden ensimmäisen vuoden ajan ja sen jälkeen kuuden kuukauden välein. Testit voivat sisältää: rintakehän röntgenkuvat, CT (tietokoneavusteinen tomografia), MRI (magneettikuvaus) tai verikokeet. Potilaalla on diagnosoitu keuhkosyövän tyyppi.

2. Kun potilas on suorittanut hoitokurssin onnistuneesti, useimmat lääkärit kannustavat, että syöpäpotilas suorittaa 30 minuutin liikuntaohjelman vähintään viisi kertaa viikossa. Näiden harjoitusten tulisi sisältää yleisiä kunto-harjoituksia, kuten kävely, pyöräily, uinti ja lenkkeily (riippuen potilaan iästä ja tilasta). Liikunta ei vain saa jonkun tuntemaan itsensä vahvemmaksi, se auttaa myös potilasta rakentamaan vahvemman immuunijärjestelmän.

3. Terveellinen ruokavalio auttaa myös vähentämään riskejä. Tutkimukset osoittavat, että suuren määrän hedelmien ja vihannesten syöminen (lajike on tärkeämpää kuin määrä) voi myös auttaa vähentämään sekä keuhkosyövän kehittymisen että sen uusiutumisen riskiä. Vähärasvainen ja runsasjyväinen ruokavalio auttaa ylläpitämään riittävän määrän ravinteita kehossa. Nämä ravintoaineet auttavat pitämään kehon vahvana. Heillä on myös paljon uusiutumisen vastaisia ​​etuja.

4. Tupakointi, joka on tärkein keuhkosyövän syy, on lopetettava kokonaan hoidon lopussa, samoin kuin useimmat alkoholijuomat. Molemmat sisältävät useita syöpää aiheuttavia aineita, jotka paitsi lisäävät mahdollisuuksia sairauden diagnosointiin, myös lisäävät merkittävästi taudin uusiutumisen riskiä. Tupakan ja alkoholin vaarassa olevien keuhkojen lisäksi muut elimet, kuten ruokatorvi, maksa ja vatsa, ovat vaarassa.

5. Potilaan diagnosoidun keuhkosyövän tyypistä riippuen se voi riippua myös käytettävissä olevista hoidon jälkeisistä vaihtoehdoista. Nämä vaihtoehdot voivat sisältää perinteisiä lääkkeitä, jotka vähentävät uusiutumisen riskiä, ​​tai vaihtoehtoisia lääkkeitä, jotka ovat myös osoittaneet suurta menestystä. Vaihtoehtoisia lääkkeitä pidetään myös hyvänä vaihtoehtona hoidon jälkeen, koska ne ovat vähemmän haitallisia elimistön elimille kuin perinteiset relapsiolääkkeet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *