Kuinka poistaa asbestilattialaatat turvallisesti

By | tammikuu 18, 2021

Asbesti! Se on palonkestävää kuitua, jota on aiemmin käytetty paljon palonestoaineena ja eristystarkoituksiin. Ongelmana on, että siinä on nämä pienet kelluvat kuidut, jotka ihmiset voivat helposti hengittää tai niellä. Näiden haitallisten hiukkasten on osoitettu aiheuttavan useita erittäin vakavia sairauksia, mukaan lukien asbestoosi (joka on krooninen keuhkosairaus, joka tekee hengityksestä erittäin vaikeaa) ja syöpä. Siksi ei ole ihme, miksi ihmiset ovat huolissaan poistamalla asbestilattialaatat vanhemmista rakennuksista.

Vinyylilattialaatat sisältävät asbestia (vinyyli-, asbestilaatat – ALV), ja niitä on käsiteltävä erittäin varovasti poistettaessa. Ensimmäinen sääntö on varmistaa, että materiaali on hauraassa tilassa. Asbestia pidetään murtumattomana, kun materiaalia EI SAA pelkistää pölyksi käsin. Murtumaton asbesti voi muuttua hauraaksi, jos laatat vahingoittuvat tai rikkoutuvat, mikä voi tarkoittaa, että nämä haitalliset kuidut voivat vapautua.

Näiden laattojen poistaminen ei ole helppoa piknikille. Ensinnäkin, sinun on käytettävä suojavaatteita, kuten hengityssuojainta ja suojalaseja, mikä johtaa vaikeampaan hengitykseen ja huonompaan näkemiseen. Arvonlisävero on poistettava kokonaisina paloina materiaalin pitämiseksi murtumattomassa tilassa. Tämä tarkoittaa, että ei ole turvallista jauhaa, sahata tai porata poistamisen helpottamiseksi.

Useimmissa osavaltioissa asbestia saa poistaa vain toimiluvan saaneilla asbestin vähentämisurakoitsijoilla, jotka ovat täysin varusteltuja ja koulutettuja tällaisten materiaalien turvalliseen poistamiseen ja hävittämiseen. Ne ovat yleensä aseistettuja muovilevyillä estämään hiukkasten vapaata liikkumista. Yleensä IVA kostutetaan myös hiukkasten leviämisen estämiseksi poistoprosessin aikana.

Asbestilattialaattojen turvallinen poistaminen on vakava asia, ja ne asetetaan yleensä ilmatiiviisiin astioihin ja merkitty selvästi sanamuodolla, joka muistuttaa ”VAARALISTA ASBESTIA SISÄLTÄVÄT MATERIAALIT”

Kun poisto on valmis, valtuutettu edustaja kuljettaa sinetöidyt astiat EPA: n hyväksymään kaatopaikalle, jossa ne haudataan. Kyseisen teoksen rekisteröimiseksi tarvittavat muodollisuudet ja hallinnolliset menettelyt ovat olemassa, ja asianmukaiset asiakirjat esitetään toimivaltaisille viranomaisille arkistointia varten.

Ei ole suositeltavaa, että yrität itse arvonlisäveron poistoa, ja jos yrität jäädä kiinni, seuraamuksista on todennäköisiä. Jätetuote on myös hävitettävä turvallisesti, eikä sitä voida heittää vain paikalliseen roskiin.

Lisätietoja asbestituotteiden turvallisesta poistamisesta ja etsimisestä saat hakemalla päivitettyä tietolomaketta verkosta tai ottamalla yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *