Kuinka tärkeää asianmukainen hammashoito on?

By | kesäkuu 5, 2021

Tiedät vanhan sanan ”älä tuomitse kirjaa kannen perusteella”, valitettavasti olemme kaikki syyllisiä siihen. Ajattele, miltä sinusta tuntui viime kerralla, kun tapasit jonkun, jolla oli huono hammashygienia (oi kuinka nopeasti tuomitsemme), se oli ensimmäinen ajatuksesi, että he eivät huolehtineet terveydestään tai ehkä he eivät olleet huolissaan miltä he näyttivät. Hymysi on tärkeä osa ulkonäköäsi, ja ulkonäkösi ei vain vaikuta persoonallisuuteesi, mutta sillä on myös tärkeä rooli itsetuntoasi. Tunnustetaan tosiasia, että useimmat meistä eivät ajattele paljon terveydestämme, ennen kuin ongelma ilmenee, joten me kaikki sanomme: ”Minun olisi pitänyt käyttää, minun olisi pitänyt syödä oikein”. Sama koskee hampaiden terveyttä. Joten oikea hammaslangan, harjauksen ja säännöllisten hammaslääkärikäyntien rutiini auttaa ylläpitämään yleistä terveyttäsi ja kauniin hymyn.

Ientulehdus

Ientulehdus on ikenien bakteeri-infektio, yksi syistä on plakkia, joka kerääntyy hampaiden ympärille, mutta se ei ole vain plakkia, melkein jokaisella on plakkia hampaissaan. Ihmiset, joilla on leukemia, diabetes ja korkea verenpaine, käyttävät tiettyjä lääkkeitä, jotka voivat tehdä ikenistä alttiita infektioille. Mutta yleisin syy johtuu heikosta hammashygieniasta. Se on infektio, jota useimmat ihmiset eivät edes tiedä olevan läsnä, ennen kuin menevät hammaslääkäriin. Jotkut oireista ovat verenvuotoja harjaamisen ja hammaslanjan jälkeen, ikenien punoitusta tai turvotusta, jopa pahanhajuista hengitystä. Joskus ei ole merkkejä ollenkaan, koska se voi myös olla kivuton. On joitain kodin korjaustoimenpiteitä ja hoitoja, mutta paras hoito on ennaltaehkäisevä hoito. Säännöllinen harjaus ja hammaslankaa minimoi plakin kertymisen.

pahanhajuinen hengitys

Paha haju tai pahanhajuinen hengitys voi johtua syömiemme elintarvikkeiden hajoamisesta suussamme asuvien bakteerien kautta. Bakteereja on muodostuneen plakin alla, hampaiden välisessä tilassa ja kielellä. Kun bakteerit hajottavat ruokahiukkaset, ne tuottavat haihtuvia rikkiyhdisteitä ja kaasuja, jotka voivat tuottaa mätää mätän hajua. Kielen harjaaminen kaapimella tai pehmeällä harjalla voi auttaa poistamaan joitain näistä bakteereista, 50% ongelmasta on kielellä. Toinen tärkein syy on syömäsi elintarvikkeet. Joillakin elintarvikkeilla on haistavia molekyylejä (valkosipuli, sipulit) nautittuina ne päätyvät keuhkoihin ja tiedät mitä tapahtuu seuraavaksi. Tupakointi aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä, se voi kuivata suun vähentämällä syntyvän syljen määrää. Sylki toimii huuhteluna pesten pois bakteerit ja ruokahiukkaset, jotka voivat jäädä loukkuun hampaiden väliin ja ikeniin. On erittäin tärkeää kokeilla harjaamista, hammaslankaa ja / tai suuveden käyttöä jokaisen aterian jälkeen. Jos et voi harjata, kokeile syödä hedelmiä. Hedelmät auttavat torjumaan suussa muodostuvia bakteereja syömällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *