Lääketieteelliset väärinkäytökset asianajajat

By | 12 tammikuun, 2021

Termi ”sulje talli hevosen pakenemisen jälkeen” koskee varmasti haalareita lääketieteellisestä huolimattomuudesta. Lääkärin nostaminen laiminlyönnistä voi määritelmän mukaan tapahtua vasta todellisten vahinkojen aiheuttamisen jälkeen. Lääketieteellinen huolimattomuus on laillisesti melko laaja käsite. Perusmäärittely sisältää kuitenkin muun muassa väärin annettavan sairaanhoidon, lääkärin epäpätevyydestä johtuvat vahingot ja siitä johtuvat potilaan hyvinvoinnin ja rahoituksen menetykset.

Latinalaisesta termistä ”mala praxis” johdettu lääketieteellinen huolimattomuus on laillinen ala, joka pitää hoitavan lääkärin vastuussa poikkeamasta hyväksytyistä lääketieteellisistä käytännöistä jättämättä takaamaan riittäviä hoitoparametreja. Potilas on hoidon aikana enemmän tai vähemmän avuton prosessin sivullinen eikä hänellä ole todellista hallintaa siitä. Epäpätevyydestä tai vahingollisesti annetusta väärästä hoidosta johtuva terveyden ja talouden menetys asettaa siksi suuren vastuun hoitavalle lääkärille. Lääketieteellisestä huolimattomuudesta vastaavat asianajajat ovat erikoistuneet selvittämään tämä vastuutekijä ja vaatimaan vahingonkorvauksia kärsiville potilaille.

Ammatillista huolimattomuutta koskevat vaatimukset riippuvat kyseessä olevan tapahtuman luonteesta. Hoitavan lääkärin pientä huolimattomuutta, vaikka se onkin vakava asia, ei todennäköisesti käsitellä tuomioistuimessa yhtä vakavasti kuin laitonta hoitoa (antamalla lääkkeitä, leikkauksia tai muita terapeuttisia toimenpiteitä). Lääkärin epäpätevyydestä tai tietämättömyydestä johtuvat ongelmat johtaisivat siviilioikeudenkäyntiin, kun taas tahallinen pahantahoisuus, jos se osoittautuu, johtaisi lääkäriin kohdistuviin rikosoikeudellisiin syytteisiin ja huomattavasti suurempaan korvaukseen potilaalle aiheutuvassa vahingossa. Hyvä ammattilainen väärinkäytöksistä vastaava asianajaja arvioi asiakkaan vaatimuksen ja yrittää saada vahingonkorvauksen enimmäismäärän vastuulliselta lääkäriltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *