Lihasten puute lisää syöpäriskiä

By | heinäkuu 13, 2021

American Cancer Society -tutkijat arvioivat 16 vuotta arvioidessaan 900 000 ihmistä, jotka olivat syöpätöntä tutkimuksen alkaessa vuonna 1982. He havaitsivat, että ylimääräinen rasva voi aiheuttaa 14 prosenttia kaikista miesten syöpäkuolemista ja 20% naisista. He päättelevät, että laihdutus voi estää yli 90 000 syöpäkuolemaa vuosittain. Tämä on yksi kuudesta syöpäkuolemasta Yhdysvalloissa.

Mielestäni tutkijoiden olisi pitänyt päätyä siihen, että lihasten puute aiheuttaa syöpää pikemminkin kuin liikaa rasvaa. Kehosi tuottaa miljoonia syöpäsoluja päivittäin, kun olet elossa. Immuniteettisi tulisi kuitenkin olla riittävän vahva etsimään syöpäsoluja ja tappamaan ne ennen kuin ne voivat alkaa kasvaa ja lisääntyä kehossasi. Ikääntyessä menetät kyvyn tappaa syöpäsoluja ja bakteereita lihasten puutteen vuoksi.

Kun alkio tulee kehoosi, sinun on tehtävä vasta-aineiksi kutsuttuja soluja ja proteiineja tappamaan nämä bakteerit. Vasta-aineet ja solut koostuvat kuitenkin proteiineista, ja ainoa paikka, johon ylimääräistä proteiinia voidaan varastoida, on lihaksissa. Kun sinulla on suuria lihaksia, sinulla on valmis proteiinilähde lihaksista vasta-aineiden ja solujen tuottamiseksi. Kun sinulla on pieniä lihaksia, sinulla on hyvin rajallinen aminohappolähde proteiinin tuottamiseksi, ja immuniteettisi on usein riittämätön tappamaan bakteereita.

Samoin tarvitset vasta-aineita syöpäsolujen hallitsemiseksi, joten lihasten proteiinivarastojen menetys vähentää vasta-aineita ja lisää alttiutta syöpään.

Jos olet ylipainoinen, tämän tutkimuksen pitäisi johtaa sinut liikuntaan ja syömiseen vähemmän. Tämä on suurin koskaan tehty liikalihavuuden ja syövän välinen yhteys, ja se on tilastollisesti merkittävin. Tutkimuksen tilastollinen merkitsevyys on yli 10 kertaa suurempi kuin aihetta koskevassa suurimmassa aiemmassa tutkimuksessa. Se on samaa mieltä useimpien aikaisempien tutkimusten kanssa siitä, että liikalihavuus liittyy lisääntyneeseen rintasyövän, kohdun, paksusuolen, peräsuolen, munuaisten, ruokatorven ja sappirakon syövän riskiin ja lisää uusia yhdistyksiä liikalihavuuden ja kohdunkaulan, munasarjojen, multippelimelooman, ei-Hodgkinin lymfooma, haima, maksa ja miehillä vatsa ja eturauhanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *