Malawi Aleke Banda Ei enempää – syöpä

By | kesäkuu 6, 2021

Veteraanipoliittinen Malawin poliitikko Aleke Banda kuoli eilen Etelä-Afrikassa pitkän taistelun takia imusolmukemaissyöpään viimeisten neljän vuoden aikana. Aleke, syntynyt 19. syyskuuta 1939, kuoli Morningsiden klinikalla Johannesburgissa aivohalvauksen jälkeen.

Hänellä diagnosoitiin syöpä vuonna 2006, ja hän on sittemmin ollut sairaalassa SA: n ulkopuolella ja saanut hoitoa. Banda, Malawin taistelun kolonialismi ja yksi puolue veteraani, on viettänyt yli 50 vuotta politiikassa ja julkisessa palveluksessa. Aleken veljen Dikanin mukaan päivämäärä, jolloin kuolleen Aleke Bandan jäännökset viedään kotiin ja hautausjärjestelyt tehdään pian.

Samaan aikaan sekä valtion presidentti tohtori Bingu wa Mutharika että entinen johtaja tohtori Bakili Muluzi ovat lähettäneet surunvalittelunsa sureville perheille. Sen lisäksi, että Aleke oli entinen People Progressive -puolueen (PPM) presidentti ja Nkhata-Bayn keskusparlamentaarikko, hän oli myös Nation Publications Limitedin presidentti.

Hän oli yksi Kamuzu Banda -hallituksen ensimmäisistä ja nuorimmista ministereistä. Muluzi-aikakaudella hän toimi valtiovarain-, koulutus- ja maatalousministerinä.

Monet muistavat Aleke Bandan yhtenä ihmisistä, jotka taistelivat maan demokratian puolesta, kun edesmennyt tohtori Hastings Kamuzu Banda valitti hänestä valehtelijana monissa vuonna 1993 järjestetyissä poliittisissa kampanjoissaan kansanäänestystä vastaan. ” Aleke Banda on pienempi ndi wabodza lankuniza ”. Hän oli Malawian politiikan ja taloustieteen sankari. Olkoon hänen sielunsa rauhassa – Malawi Voice

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *