Melanooman aiheuttaman keuhkosyövän hoito

By | huhtikuu 10, 2021

Asbestin aiheuttama keuhkomelanooma, joka tunnetaan myös nimellä keuhkoputken karsinooma ja mesoteliooma, on nyt vastuussa 1% kaikista syöpään liittyvistä kuolemista maailmanlaajuisesti. Mesotelioomasyöpä liittyy suoraan altistumiseen asbestille, eikä sillä ole välittömiä haitallisia merkkejä terveydelle, ja sen kehittyminen kehossa kestää useita vuosia. Vaikka kemoterapiaa, immunoterapiaa ja stereotaksista kehon radiokirurgiaa on diagnosoitu erittäin vaikea hoitaa, niitä kaikkia on käytetty jonkin verran menestyksekkäästi.

Kemoterapia sitä käytetään yleisesti mesotelioomasyövän hoitoon, koska se kykenee hyökkäämään tai myrkyttämään jakavia syöpäsoluja missä tahansa kehossa. Kuitenkin terveisiin soluihin vaikuttaa myös hoidon aikana, aiheuttaen sivuvaikutuksia, jotka yleensä johtuvat hiusten putoamisesta, kun hiussolut kiinnittyvät yhdessä normaalien ja maha-suolikanavan luuydinsolujen kanssa. Dakarbatsiini ja temotsolomidi ovat kaksi solunsalpaajahoitolääkettä, joita käytetään usein melanoomasyöpien leviämiseen, joista jopa 20%: lla potilaista, joita on hoidettu jommallakummalla lääkkeellä, on havaittu kasvainten koon huomattava väheneminen.

Immunoterapia on toinen vaihtoehto, koska se toimii parantamalla immuunijärjestelmän kykyä, mikä puolestaan ​​antaa immuunijärjestelmälle mahdollisuuden taistella syöpäsoluja vastaan. Haittavaikutukset ovat vähemmän vakavia kuin kemoterapian, mutta potilaat kärsivät yleensä vakavista flunssan kaltaisista oireista, jotka kestävät hoidon ajan. Interferoni alfa ja interleukiini-2 ovat kaksi lääkettä, joita käytetään usein leviävien melanoomakasvainten hoitoon, joista suurina annoksina potilaille annetut lääkkeet stimuloivat immuunijärjestelmää.

Kehon stereotaksinen radiokirurgia sitä käytetään myös mesotelioomasyövän hoitoon. Potilas immobilisoidaan ensin kehykseen minkä tahansa liikkeen pysäyttämiseksi, sillä sitten käytetään tietokonekuvantamistekniikoita syövän solujen sijainnin tunnistamiseksi tarkasti. Nämä solut puolestaan ​​tuhoutuvat vastaanottamalla suuria säteilyannoksia. Hoito on erityisen tehokas mesotelioomasyöpää vastaan, koska sen avulla voit antaa tarkasti suuria säteilyannoksia, mikä tuhoaa syöpäsolut aiheuttaen vähäistä vahinkoa ympäröiville terveille soluille. Tätä hoitoa suositellaan kuitenkin vain suhteellisen terveille potilaille.

Leikkaus se on viimeinen keino ja on jotain, jota ei yleensä suositella diffuusi melanooman keuhkosyövissä. Ennuste on usein huono, koska potilaiden eloonjäämisasteen viidestä kymmeneen vuoteen arvioidaan yleensä olevan alle 25%.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *