Mesoteliooma ja hyvän ravitsemuksen merkitys

By | 14 tammikuun, 2021

Kaikki tietävät ja tunnustavat, että terveellisen elämäntavan ylläpitämisen avaintekijä on hyvän ravitsemuksen sisällyttäminen ruokavalioon, varsinkin jos sinulla on mesotelioomasyöpä tai jokin muu terveyttä heikentävä sairaus. Mesotelioomaa sairastavat henkilöt voivat hyötyä suuresti ravinnepitoisen ruokavalion käytöstä, mikä epäilemättä vaihtelee, kun he käyvät läpi hoitoprotokollansa ja vaativat paljon erilaisia ​​ravitsevia ja terveellisiä ruokia.

Terveystietoisen ruokavalion käyttö, joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet, joita ihmiskeho tarvitsee, voi olla ylivoimainen haaste. Mesotelioomaa ja muita syöpiä sairastavilla ihmisillä voi kuitenkin olla vielä vaikeampaa pitää kiinni terveellisestä ruokavaliosta. Tasapainoinen ruokavalio on erityisen tärkeää mesotelioomaa sairastaville ihmisille, vaikka he kamppailevat pahoinvoinnin ja ruokahaluttomuuden kanssa, koska ravitsemukselliset elintarvikkeet auttavat tukemaan energiaa, vahvistamaan immuunijärjestelmää ja torjumaan vapaita radikaaleja, jotka voivat laukaista syövän. Lisäksi asianmukainen ravitsemus on välttämätöntä vähentää haitallisia sivuvaikutuksia, joita joillakin mesoteliooman hoidoilla voi esiintyä.

Mesoteliooman uhreilla on erilaisia ​​ravitsemuksellisia tarpeita, koska syöpähoidot voivat tuottaa ravitsemukseen liittyviä sivuvaikutuksia. Esimerkiksi kemoterapiaa tai sädehoitoa saavalla potilaalla voi olla vaikeuksia syödä säännöllisesti, koska tämäntyyppisten hoitojen tiedetään tuottavan voimakasta pahoinvointia. Myös leikkauksen jälkeiset potilaat ovat yleensä heikkoja ja siksi heidän on vaikea syödä riittäviä ruokia. Muita syöpähoidon sivuvaikutuksia, jotka voivat sabotoida ihanteellisen ravitsemussuunnitelman, ovat yleinen kipu, oksentelu, ripuli, ummetus, nielemisvaikeudet, ruokahaluttomuus, bulimia, ahdistuneisuus, masennus ja suun haavaumat.

On tärkeää ylläpitää ravintoruokavaliota ennen syöpähoitoja, niiden aikana ja jälkeen, koska aliravitsemus voi aiheuttaa heikkoutta, uupumusta ja jättää potilaan alttiiksi infektioille. Useat syöpäpotilaat kohtaavat usein ruokavalion ongelmat eivät kuluta tarpeeksi kaloreita ja proteiineja, jotka ovat välttämättömiä paranemisen edistämisessä, infektioiden estämisessä ja energian pitämisessä. Tasapainoinen ja terveellinen ruokavalio voi johtaa parempiin tuloksiin potilaalle.

Tässä on joitain ravitsemusvinkkejä taistelemaan mesotelioomaa vastaan ​​ja pysymään terveinä syövän hoitoprotokollan aikana.

– Pidä kehosi täysin nesteytettynä eräiden syöpähoitojen mukana olevien haitallisten toksiinien karkottamiseksi

– Keskustele ravitsemusterapeutin kanssa optimaalisesta ruokavaliosuunnitelmasta, joka on räätälöity vastaamaan erityistarpeitasi

– Harkitse vähähiilihydraattista ruokavaliota ja täydennä samalla suuria määriä terveellisiä, runsaasti proteiineja sisältäviä elintarvikkeita, jotka auttavat palauttamaan vaurioituneet kudokset leikkauksen tai muun erilaisen mesotelioomaterapian takia sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää.

– Jos sinulla on nielemisvaikeuksia tai pahoinvointia, käytä pehmeämpiä ruokia tai nesteitä, joissa on runsaasti vitamiineja. Tee terveellisiä hedelmäs smoothieita tai käytä valmiita nestemäisiä ravintolisiä, jos kiinteät elintarvikkeet ovat sietämättömiä sinulle

– Lisää terveellisiä rasvoja ruokavaliosi energian pitämiseksi ja masennuksen välttämiseksi

– Vältä äärimmäistä laihtumista syömällä kaloreita sisältäviä ruokia, mukaan lukien oikeat juustot, maito ja voi, jos ruokahaluttomuus menetetään

– Ota yhteys lääkäriisi tai lääkäriisi varmistaaksesi, että saat tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita, joita kehosi tarvitsee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *