Mesoteliooma: Oireet, syy ja hoito

By | huhtikuu 10, 2021

Vaarallisen taudin, mesoteliooman, tunnistaminen on vaikea tehtävä ja koko testaus- ja analysointiprosessi, onko tauti todella mesoteliooma vai ei. Terveyslaitokseen meneminen on erittäin tärkeää, mutta jo ennen taudin vahvistamista diagnoosikeskuksessa on tärkeää, että pidät itsesi hyvin tietoisena oireista, jotka antavat sinulle käsityksen siitä, onko käyttämäsi asia oikein vai ei.

Jos sairastunut ruumiinosa on keuhkot, oireet ovat:

• hengityksen vinkuminen / hengenahdistus

• Rintakipu

• Kipeä kurkku

• Ruokahalua ei ole tarpeeksi

• Painonpudotus

On monia muita oireita, jotka osoittavat, että tietty henkilö kärsii vatsakalvon mesotelioomasta, jossa sairastunut alue on vatsa. Näitä ovat neste vatsassa, pahoinvointi, laihtuminen, turvotus vatsan alueella ja jaloissa, suoliston tukkeutuminen ja paljon muuta. Mitä pohjimmiltaan tapahtuu mesotelioomassa, on, että syöpä vaikuttaa elinten vuoraukseen, joka voi olla sydän, keuhkot tai vatsa.

Asbesti on mineraali, jota pidetään tämän syövän pääasiallisena syynä. Se vapautuu monilta teollisuudenaloilta valmistusprosessissaan. Jos ihmiset jotenkin joutuvat kosketuksiin tämän mineraalin kanssa työpaikalla tai voivat olla lähellä niitä, he voivat kehittää tämän taudin. Joten, jos olet sellaisten taustalla, jotka työskentelevät telakalla, rakennus- / rakennusyrityksessä, kaivosteollisuudessa tai muussa siihen liittyvässä teollisuudessa, saatat olla vaarassa saada diagnosoitu mesoteliooma. On tärkeää ilmoittaa lääkärille tästä työhistoriasta, vaikka riippumatta siitä, kuinka kauan ihminen altistuu asbestimineraalille, se siirtää vahingollisen vaikutuksensa latentin ajan jälkeen ihmiselle. Sen mikroskooppiset kuidut ovat vaarallisia ja voivat aiheuttaa vakavia kielteisiä vaikutuksia.

Latenssiaika määritellään ajanjaksoksi, jonka jälkeen asbestikontakti kehosi soluihin voi olla syöpä. Ongelmana on, että taudilla on oireita pitkän ajan kuluttua, se voi olla 30-50 vuotta ja siihen mennessä oireiden tietäessä, kun menee taudin diagnosointiin, voi olla liian myöhäistä mitään parannuskeinoa varten. Siksi on viisasta nähdä lääkäri heti, kun huomaat, että olet jossakin vaiheessa altistunut asbestille. Tietämys taudista ja sen lukeminen voi auttaa paljon ja säästää tulevaisuudessa mahdollisilta haitoilta.

Kun vierailet lääkärin luulla mesotelioomadiagnoosiin, tehdään sarja röntgenkuvia. Joitakin erityisiä skannauksia, kuten tietokonetomografia, magneettikuvaus jne. Ne suoritetaan taudin vahvistamiseksi. Kasvaimen biopsia tehdään myös vahingon laajuuden selvittämiseksi. Hoitoja, joita voidaan suorittaa, ovat leikkaus, sädehoito ja kemoterapia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *