Mesoteliooma – suurin ihmisen aiheuttama epidemia

By | joulukuu 31, 2020

On dokumentoitu, että Australiassa asbestin kulutus asukasta kohden oli suurin maailmassa 1950-luvulta 1970-luvulle. Traagisena seurauksena Australiassa on nyt suurin mesoteliooma asukasta kohden maailmassa. Yli 500 australialaista, jotka sairastavat mesotelioomaa vuodessa, arvioidaan, että jopa 18 000 australialaista kuolee tähän asbestiin liittyvään syöpään vuoteen 2020 mennessä.

Huolimatta kasvavasta tietoisuudesta asbestin vaaroista, on monia ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet mesotelioomasta. Tämä asbestiin liittyvä syöpä määritellään seuraavasti: pleuran, sydänpussin tai vatsakalvon mesoteelin leviävä pahanlaatuinen kasvain, joka johtuu asbestikuitujen hengittämisestä.

Yksi hämmentävimmistä ja pelottavimmista tiedoista mesotelioomasta on, että asbestipölyn hengittämisen ja sen taudin tappavan perinnön välillä voi kulua useita vuosia; ei ole harvinaista, että neljä vuosikymmentä tai enemmän kuluu ennen kuin asbestipölyn hengittämisen oireet tulevat ilmeisiksi.

Marraskuussa 2004 olin kutsuttu puhuja Tokiossa Japanissa pidetylle Global Asbestos Congress 2004 -kongressille. Mukana oli yli 800 osallistujaa 40 maasta ympäri maailmaa. Osallistuminen niin laajaan samankaltaisten kokoamiseen, joka oli yhdistetty pyrkimykseen vapauttaa asbestin myrkky ympäristöstämme, oli voimakkaasti liikkuva kokemus. Menetettyään mieheni mesotelioomaan tiedän omakohtaisesti tämän julman taudin kärsimykset viattomille uhreilleen.

Puhujia oli paljon, ja kukin kertoi tarinan tuskasta, kuolemasta ja ahdistuksesta. Kuuntelimme, ymmärrimme ja kärsimme tappaja-asbestin menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevista uhreista, sen perinnöstä mesotelioomasta ja muista asbestiin liittyvistä sairauksista. Kuuntelimme ja olimme järkyttyneitä ja vihaisia ​​saadessamme tietää, että huolimatta kasvavasta tietoisuudesta asbestin vaaroista ja asbestiin liittyvien sairauksien lisääntyvästä esiintymisestä, on edelleen joitain maita, jotka louhivat asbestia huolimatta työntekijöistään vain vähän tai lainkaan. ihmiset, jotka joutuvat kosketuksiin asbestituotteiden kanssa.

Asbestitautien liiton jäsenet ympäri maailmaa työskentelevät väsymättä ja taistelevat melkein ylitsepääsemättömiä todennäköisyyksiä vastaan ​​asbestin kieltäminen kaikista maailman maista. On kireä ja pelottava tosiasia, että vaikka olisimme onnistuneet tässä tutkimuksessa tänään, asbestiin liittyvien sairauksien perintö jatkuu viiden vuosikymmenen ajan.

Lisää äänesi niihin moniin, jotka haluavat tämän tappajatuotteen poistuvan maailman piireistä – Lisää äänesi puheluun, jossa vaaditaan riittävää korvausta uhreille ja heidän perheilleen. Allekirjoita online-vetoomus Asbestitautitietoisuusjärjestössä:

Asbestitautien tietoisuusjärjestö (ADAO) lisää edelleen tietoisuutta asbestialtistuksen vaaroista ja parantumattomista ja usein kuolemaan johtavista asbestiin liittyvistä sairauksista. ADAO laajenee nopeasti ja yhdistää veteraaneja, palomiehiä, laivanrakentajia, opettajia ja tuhansia muita viattomia ihmisiä ympäri maailmaa. Asbestin tietoisuus johtaa koulutukseen, ennaltaehkäisyyn, uusiin hoitoihin ja lopulta parantamiseen.

http://www.asbestosdiseaseawareness.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *