Økologisk landbruk – Små og lokale

Av | september 29, 2021

Jeg er sikker på at økologisk jordbruk virkelig kan gjøres bedre av mindre gårder. Jo større gården er, desto mer sannsynlig er det at gården vil ty til økologiske og miljømessig uholdbare metoder. Det krever en stor gårdsstørrelse. Mange mennesker trenger å føle det samme fordi CSA (community-assistered farming) er veldig populært.

Hva er CSA? CSA er gårder der samfunnet rundt er direkte involvert i matvekst. Folk blir medlemmer av en CSA og betaler medlemskontingent, og for det får de ukentlige sesongens grønnsaker og frukt i vekstsesongen.

Medlemmer deler risikoen de står overfor i landbruket, for eksempel dårlig vær eller smerten ved å ikke få en god høst. CSA ble grunnlagt for rundt 20 år siden på 1980 -tallet for å dyrke landbruket på en økologisk balansert måte. Disse gårdene bruker organiske eller biodynamiske oppdrettsmetoder. Det er omtrent 2500 CSAer i USA, ifølge LocalHarvest, en økologisk mat og et lokalt nettsted. Ideen til denne typen jordbruk stammer fra Europa. Her i USA begynte disse gårdene i nordøst og har nå utvidet seg til vestkysten. I noen deler av landet er det ikke nok etterspørsel til å opprettholde etterspørselen fra disse gårdene (USDA -informasjonskilde).

Det er mange fordeler for både bønder og medlemmer i denne typen samfunnsoppdrett. Han bruker mindre tid på å markedsføre til bønder og selger produktene sine i 16 lange timer før han begynner på feltet. Han har nok kontantstrøm til å håndtere ting godt. Landbruksrisiko deles med samfunnet.

Det får den ferskeste, sesongbaserte, lokale og økologiske maten for CSA -medlemmer. En annen er å koble til jorden igjen og finne ut hvor maten kommer fra. Det er fantastisk å møte en bonde som dyrker mat. En annen uventet fordel er at barna liker å spise grønnsaker fra disse gårdene, som de ikke ville spise hvis de kjøpte dem på et supermarked.

Så med jordbruksassistert jordbruk får folk igjen en følelse av ekte fellesskap, med en forbindelse til hverandre og til landet og omsorg for miljøet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *