Omfanget av teknologi for flyvedlikeholdsingeniører (AMET) i India

Av | september 22, 2021

Utkastet til ingeniøropptaksprøver eller et arkitektdokument bør ikke skrives som et siste ord for en ikke-medisinsk student. De er friske vitenskapelige sinn. Dermed bør de, i likhet med kommersielle og kunstneriske strømninger, også ha pålitelige alternative alternativer å velge mellom. Vedlikehold av fly er et av disse feltene. Det innebærer å forstå minimumsdetaljene til et fly, dets deler og systemer. Den inkluderer formen på den ytre periferien, motoren og andre maskiner.

Hvis du er interessert i begrepene matte og fysikk, forståelsen og anvendeligheten, kan flyvedlikeholdsteknikk være en kopp te. I tillegg er AME -teknologien det eneste sertifiserte kurset i India som, bortsett fra riktig maskinteknikk eller mange års erfaring i flyvedlikeholdsindustrien, vil tillate deg å søke om vedlikeholdslisenser fra DGCA. AMET gjør deg faktisk til flyets lege. Derfor må du kurere sykdommene dine, for vedlikehold av dem, samt bestemme deres solvens.

Vi analyserer nå dens direkte omfang i bakgrunnen for den indiske luftfartsindustrien:

  • India er et utviklingsland så vel som luftfartsindustrien. Flere og flere mennesker velger å fly distansen når og når det er mulig. Som et resultat har det vært en enestående økning i antall fly som kommer inn i det indiske luftrommet. Dette øker direkte antall jobber som er tilgjengelige i dette feltet.
  • Flypriser faller og antall passasjerer øker stadig. Nå registrerer tapssektoren fenomenal fortjeneste. Selv internasjonale luftfartsselskaper og investorer anser den gode indiske luftfartsindustrien. Dette øker direkte utsiktene til AMET som trengs for vedlikehold av flyene sine.
  • Private flyklubber kan også bli et alternativ, så et AME -kurs kan også registreres i arbeidstiden på private flyklubber, som jobber direkte eller mellom skift.
  • De nasjonale styrkene kan også leie tjenestene dine. Siden alle våre nasjonale, militære, marine- og luftforsvarsstyrker bruker fly av forskjellige typer og størrelser; de krever også ingeniører som spesialiserer seg på flyvedlikehold til enhver tid for å opprettholde sine luftfunksjoner.
  • Det er en godt betalt jobb. Et fly er en sterk investering. Dermed er selskaper alltid villige til å betale gode lønninger for å holde dem godt vedlikeholdt. Som et resultat har AME -teknikere en tendens til å tjene mye mer enn en vanlig ingeniør eller en arkitekt.
  • Det er en praktisk jobb. Flyvedlikeholdsteknikere må gå inn i flyet når og når de lander og opererer i henhold til vedlikeholdsrutiner og krav. Så det betyr å bli skitten på hendene. For alle de som ikke er fans av 9 til 6 datakontorjobber, kan dette være et avgjørende valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *