Onko lymfooma hoidettavissa?

By | huhtikuu 11, 2021

Koska lymfoomia on monia, jokaisen tapauksen parannettavuus vaihtelee. Kun lymfooma tarttuu varhaisessa vaiheessa, parannusnopeus on suurempi. Kaikkien lymfoomien yleinen parantumisaste sekä miehillä että naisilla on kuitenkin melko korkea.

Hoitoasteet havaitsemisvaiheen perusteella

Paikallinen (edelleen yhdessä asennossa, ei metastasoitunut) – Edustaa 38% kaikista tapauksista; Viiden vuoden eloonjäämisaste on 82,1%

Etäinen (etäpesäkkeitä on esiintynyt): 45% kaikista lymfoomatapauksista on tätä lajiketta. Viiden vuoden eloonjäämisaste on 59,9%.

Alueellinen (on levinnyt alueellisiin imusolmukkeisiin – 77,5% on parantumisaste, ja tämän tyyppinen osuus on 19 kaikista lymfoomatapauksista.

Tuntematon (ei lavastettu): 67,5%: n kovettumisnopeus vastaa 8% tapauksista.

NHL: ää (ei-Hodgkinin lymfooma) on useita, ja parannusmahdollisuus riippuu erityisestä diagnoosista.

Ennuste voi myös olla erilainen jopa samassa NHL-alatyypissä.

Jopa yksilöllä, jolla on hyvin luokiteltu lymfoomatapaus, eloonjäämisastetta ja aikaa voi olla vaikea arvata.

Onko lymfooma hoidettavissa kenellekään?

Kovettumisnopeudet riippuvat suuresti monista tekijöistä.

Joten vastaus on kyllä ​​ja ei, koska se riippuu sinulla olevan lymfooman tyypistä, missä lymfooman vaiheissa se voi olla, lymfooman asteesta, potilaan yleisestä terveydentilasta, hoitovasteesta ja tietysti hieman onnea.

Ihmisille, joilla on nopeasti kasvavia lymfoomatyyppejä (esimerkiksi diffuusi suuri B-solulymfooma), lymfooma voidaan mahdollisesti ratkaista yhdistelmähoitona. Kuitenkin niille henkilöille, jotka reagoivat huonosti hoitoon tai joilla on varhainen uusiutuminen, lymfooma voi olla tappava melko lyhyessä ajassa. Hitaasti kasvavat lymfoomat ovat parantumattomia tavallisella kemoterapialla, mutta potilaat voivat elää sen kanssa vuosia.

Suuri osa päätöksestä tietyn lymfooman hoidosta perustuu yksinkertaiseen potilaan tarkkailuun, jotta voidaan nähdä, miten tauti etenee, jotta voidaan määrätä sopiva toimintatapa.

Lymfooman hoito

Lymfooma on hoidettavissa kemoterapialla, sädehoidolla, leikkauksella, luuydinsiirroilla jne.?

Tyypillisesti käytetään yhtä tai useampaa näistä hoidoista yllä käsiteltyjen tekijöiden mukaan. Naisten lymfooman oireet vaihtelevat suuresti, mutta eivät välttämättä anna viitteitä syövän etenemisestä tai taudin mahdollisesta parannettavuudesta. Yleensä lymfoomalla on 50% parempi parantumisaste, ja tästä on ehdottomasti syytä olla kiitollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *