Onko mesotelioomaa parannuskeinoa?

By | toukokuu 29, 2021

Katsotaanpa, voimmeko selvittää, onko mesotelioomaa parannuskeinoa. Nykyään saattaa tuntua järjetöntä, että syöpään ei ole parannuskeinoja, puhumattakaan mesoteliooman hoidosta. Mesoteliooma on syöpä, ja sellaisenaan siihen ei ole vielä todellista ”parannuskeinoa”. Kuitenkin, jos tauti diagnosoidaan aikaisin, erilaiset hoitovaihtoehdot voivat paitsi pidentää potilaan elämää myös heidän elämänlaatua. Vaikka mesotelioomalla diagnosoitujen perinteinen eloonjäämisaste asetetaan usein 8-12 kuukaudeksi, viime aikoina joidenkin viiden vuoden eloonjäämisaste on kasvanut dramaattisesti. Tämä osoittaa, että mesoteliooman syövän hoito ja lääkitys ovat lisääntyneet ja parantuneet dramaattisesti viime vuosina. Tämä voi johtua siitä, että mesotelioomasyövästä tiedetään nyt enemmän kuin koskaan ennen.

Tästä aggressiivisesta taudista on kuitenkin vielä paljon ymmärrettävää. Vaikka mesoteliooman yleinen diagnoosi on, että se on itse asiassa syöpämuoto, kaikki tutkijat eivät ole samaa mieltä. Joten ei ole vielä parannuskeinoja mesotelioomalle; On kuitenkin asioita, joita ihmiset voivat tehdä oireiden lievittämiseksi. Lääkäri tai terveydenhuollon tarjoaja voi lievittää oireita ja tehdä viimeisistä vuosista tai kuukausista paljon helpompaa.

Jotkut ihmiset ajattelevat, että mesotelioomasyöpä on virusinfektio, josta on tullut pahanlaatuinen. Siksi heidän ennusteensa on, että taudin aiheuttavat asbestikuidut voivat aktivoida jo esiintyvän yleisen virusinfektion ja aiheuttaa lopulta erilaisia ​​kliinisiä olosuhteita potilaalle. Vaikka monet näistä kliinisistä olosuhteista saattavat tuntua vaarattomilta, hyvänlaatuisissa pleuraefuusioissa tutkijat eivät yleensä löydä ns. Pleuraonteloa, joka sitten täytetään asbestineuloilla. Tämän seurauksena tutkijat eivät joko viljele oikeaa ainetta tai tarvitsevat enemmän aikaa tehdä laajempaa tutkimusta mesoteliooman todellisesta luonteesta.

Lopuksi tässä on joitain tunnettuja lääketieteellisiä tosiasioita, jotka eivät ole erityisen yleisiä mesotelioomasyövästä:

o On erittäin harvinaista, että seroosikalvot ovat pahanlaatuisia paitsi mesotelioomasyövän yhteydessä.

o Se ei ole riippuvainen asbestista.

o Se ei liity tupakointiin.

o Se tapahtuu todellakin vain, kun on todisteita keuhkopussintulehduksesta.

o Latenssiaika on pidempi kuin mikään muu tunnettu pahanlaatuisuus.

Vaikka nämä tosiasiat sisältävät erityistä lääketieteellistä terminologiaa, jota jotkut eivät ehkä tunne, on tärkeää esittää terminologia sellaisenaan; tieteellisesti. Vaikka henkilökohtainen diagnoosi tai rakkaansa diagnoosi mesotelioomalla saattaa jo tuntua tuhoisalta tapahtumalta, on tärkeää, että ihmiset kouluttavat itseään tarkemmin näillä ehdoilla. Tämä auttaa sekä potilasta että heidän rakkaitaan ymmärtämään paremmin taistelevat taudit ja kommunikoimaan tehokkaammin lääkäreiden kanssa mesotelioomasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *