Ovatko asbestin kattolevyt vaarallisia?

By | joulukuu 29, 2020

Asbestikatto asennettiin kauan ennen 1970-lukua ja jopa 1990-luvulla, joten jos kodissasi, asunnossasi tai yrityksessäsi on kattolevyt ja ne on rakennettu ennen 1970-lukua, niin hyviä on todennäköisyys, että sillä on asbestikatto.

Ongelmana on tunnistaa, sisältävätkö ne asbestia vai eivät. Koska asbestikuitu on sekoitettu kipsiin, on hyvin vaikea kertoa, ellei sitä poisteta ja vietä paikalliseen korjaamoon.

Onko asbestilla vaara, jos sitä ei poisteta? Asbesti on todella hieno niin kauan kuin se ei ole häiriintynyt, mutta jos suunnittelet uudistamista tai kunnostamista, tämä on alue, jonka pitäisi mennä, mutta ole varovainen käsitellessäsi niitä, jos et ole varma, että ne sisältävät asbestia. Jos katkaiset yhden, asbestifilamentit vapautuvat varmasti. Ne ovat mikroskooppisia, mutta hengitettynä ne tarttuvat keuhkoihin ja voivat aiheuttaa keuhkosairauden nimeltä mesoteliooma, joka on kuolemaan johtava keuhkosyöpä.

Asbestin lyhyt historia Asbesti on ollut olemassa jo ensimmäisestä vuosisadasta lähtien (hyvin, se on mineraali ja ollut ikuisesti), kun kreikkalaiset huomasivat, että sillä on valtavia etuja lämmöneristykseen ja lukuisiin muihin asioihin, ja sitä on käytetty siitä lähtien. – 1990-luvulle asti, jolloin tehtaat ja asbestintuottajat havaitsivat, että monet heidän työntekijöistään sairastuivat ja kuolivat.

Tyypillisiä alkuaineita, jotka sisältävät tätä myrkyllistä mineraalia, ovat asbestikatto, vinyylilattiat, betoni, lämmityskanavat, ruiskutettu rappaus seiniin ja kattoihin, kuvioidut maalit, puhallettu eristys, laatat tai vyöruusut, tiivistysaineet, ruiskutetut palonsuoja-aineet ja tuhansia muita esineitä.

Akustinen asbestikatto Asbestin kattolevyt olivat 1960- ja 1970-luvuilla ylivoimainen menestys akustisina paneeleina sekä huoneistoille että yrityksille. Niitä käytettiin alakattoihin, ja tässä muodossa sähkö-, jäähdytys- ja lämmityskanavat voitiin piilottaa niiden yläpuolelle. He näyttivät tuolloin houkuttelevilta ja niillä oli tämä suuri etu, koska niitä käytettiin laajalti. Tietysti putkilinjojen ohittaminen niiden yli voi aiheuttaa asbestikuidun pyörteen ja aiheuttaa valtavan vaaran työntekijöille.

Asbestin kattolevyjen poistamiseen on ammattilaisia, jos tarvitset tai haluat poistaa ne. Voit tehdä ne itse, mutta tarvitset kaikenlaisia ​​puhdistuslaitteita, joten osto- tai vuokrauskustannukset voivat yksinkertaisesti olla suuremmat kuin kustannukset, jotka aiheutuvat ammattilaisten palkkaamisesta tekemään tämä työ puolestasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *