Pahanlaatuinen mesotelioomatutkimus

By | toukokuu 30, 2021

Pahanlaatuiset mesoteliooomat ovat erittäin aggressiivisia kasvaimia, jotka yleensä liittyvät asbestialtistukseen. Suurin osa potilaista selviää noin vuoden diagnoosin jälkeen, ja vain 7% potilaista on yli viisivuotiaita. Ellei niitä diagnosoida aikaisin, näitä syöpiä on erittäin vaikea hoitaa. Varhainen diagnoosi on kuitenkin haaste, koska potilaat eivät ehkä ole tietoisia aiemmasta asbestialtistuksesta tai heillä voi olla epäspesifisiä oireita.

Tutkimus on parhaillaan käynnissä sen ymmärtämiseksi paremmin, miten nämä syövät kehittyvät ja kuinka parantaa selviytymistä. American Cancer Society ja National Cancer Institute ovat hyviä resursseja tietoja meneillään olevista kliinisistä tutkimuksista ja ilmoittautumiskriteereistä. Tutkittavat hoitovaihtoehdot voidaan yleisesti luokitella sädehoitoon, valo- tai fotodynaamiseen terapiaan, lääke- tai kemoterapiaan, bioterapiaan ja immunoterapiaan. Vaikka sädehoito on palliatiivista rintakipu ja rintaseinän leviäminen, sillä ei ole vaikutusta eloonjäämiseen. Fotodynaamista hoitoa arvioidaan pahanlaatuisen pleura-mesoteliooman alkuvaiheissa; yhdistää lääkkeen injektion, joka tekee syöpäsoluista herkät valolle, ja tietyn aallonpituisen valon käyttöön näiden solujen tappamiseksi.

Lupaava kliininen tutkimus osoitti, että pitkälle edenneen pahanlaatuisen mesoteliooman potilaat elivät lähes kolme kuukautta pidempään kuin vertailuryhmä hoidettaessa Alimtaän ja sisplatiinin lääkeyhdistelmällä. Chicagon yliopiston syöväntutkimuskeskus tekee tutkimuksen, jossa yhdistyvät syöpäsolut tappavat syöpälääkkeet gemsitabiini ja sisplatiini biologiseen aineeseen bevasitsumabiin, joka hidastaa syöpäkudoksen ja verisuonten kasvua tässä kudoksessa. Kansallisen syövän tutkimuslaitoksen tutkijat ovat tunnistaneet mesoteliiniksi kutsutun proteiinin, jota on enemmän mesotelioomasyöpäsoluissa kuin ympäröivissä normaaleissa kudoksissa. Tätä tietoa käytetään meneillään olevissa kliinisissä tutkimuksissa rokotteista, jotka voivat tappaa syöpäsoluja laukaisemalla anti-mesoteliinisen immuunivasteen, ja sitä käytetään myös kehittämään diagnostisia testejä havaitsemaan lisääntyneet mesoteliinipitoisuudet pahanlaatuisessa mesotelioomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *