Paransiko rukouksen tai pembrolitsumabin voima entistä presidentti Jimmy Carteria?

By | kesäkuu 8, 2021

Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter on ilmoittanut, että hänen aivosyövänsä on kadonnut, mutta johtuuko se ihmeestä tai lääketieteellisestä ihmeestä?

Elokuussa 2015 entiselle presidentille Carterille tehtiin valinnainen leikkaus maksakasvaimen poistamiseksi. Osana prosessia skannaus löysi neljä pistettä aivoissaan. Diagnoosi oli vaiheen IV melanooma. Vaiheen IV melanooma on eräänlainen syöpä, joka alkaa soluista, jotka tuottavat pigmentin, joka antaa iholle sen värin, joka tunnetaan nimellä melanosyytit. Vaiheen IV diagnoosi tarkoittaa, että se on levinnyt verenkierron tai imusuonijärjestelmän kautta muille kehon alueille. American Cancer Society (ACS) arvioi, että Yhdysvalloissa diagnosoitiin noin 76 160 melanoomatapausta (tunnetaan myös pahanlaatuisena melanoomana) vuonna 2014. Vaikka melanooman osuus on vain noin 5% ihosyöpätapauksista, on arvioitu, että se on vastuussa valtaosa ihosyöpäkuolemista. Ennuste ei yleensä ole hyvä henkilölle, jolla on diagnosoitu vaiheen IV melanooma, varsinkin jos se on levinnyt maksaan ja aivoihin. Viiden vuoden kokonaiselossaoloprosentti on noin 15-20% riippuen henkilön iästä ja yleisestä terveydentilasta. Mediaani eloonjääminen on 6-10 kuukautta. Perinteinen hoitomuoto on leikkaus kasvainten poistamiseksi, sädehoito, kemoterapia ja viime aikoina kliiniset tutkimukset, kohdennettu hoito ja immunoterapia. Nämä luvut voivat kuitenkin muuttua, kun uusi immunoterapia ja kohdennettu hoito ovat johtaneet merkittäviin parannuksiin potilastuloksissa. Äskettäin immunoterapiahoito nousi otsikoihin, kun se pidätti akuutin lymfoblastisen leukemian ja pelasti lapsen hengen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Vallankumouksellinen hoito pembrolitsumabilla

Entinen presidentti Jimmy Carter sai vallankumouksellisen uuden pembrolizumabihoidon. Pembrolitsumabia myydään Keytruda-tuotemerkillä, ja sen on kehittänyt Merck & Co., Inc. Yhdysvalloissa. Syyskuussa 2014 se oli yksi ensimmäisistä elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksymistä immunoterapialääkkeistä. Syöväsolujen tappamisen sijaan immunoterapialääkkeet on suunniteltu parantamaan kehon immuunijärjestelmää taistelussa syöpää vastaan. Pembrolitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine. Viimeaikaiset tutkimukset, joihin osallistui pembrolitsumabia, osoittivat, että lääke lisäsi melanoomaa sairastavien potilaiden kokonaiselossaoloaikaa. Vaikka pitkän aikavälin näkymiä ei vielä tunneta, sen uskotaan vain pidentävän potilaiden eloonjäämistä, eikä se välttämättä ole parannuskeino.

Tiede osoittaa rukouksen parantavan voiman

Ei ole mikään salaisuus, että entinen presidentti Jimmy Carter on omistautunut mies. Carter syntyi ja kasvoi Plainsissa Georgiassa eteläisenä baptistina. Hän jatkoi uskonnollisia vakaumuksiaan aikuisikään. Hän käy kirkossa missä tahansa, opettaa pyhäkoulua, tekee lähetystyötä ja tunnetaan rukoilemasta joka päivä. Rukousryhmät ympäri maailmaa ovat epäilemättä rukoilleet entisen presidentin, hänen perheensä ja ystäviensä, toipumiseksi. Harrastajille ei ole koskaan ollut epäilystäkään siitä, että rukouksella on voima parantua, mutta toiset ovat skeptisiä ja haluavat tieteellistä todistetta. Yhdysvaltojen johtavien sairaaloiden ja yliopistojen nykyinen tutkimus on osoittanut vakuuttavasti, että usko Jumalaan on todella hyvää sinulle, tekee sinusta terveellisemmän ja onnellisemman ja auttaa sinua elämään pidempään. Rukous on käytäntö, joka tavoittaa kaikki uskonnot ja jopa ne, jotka eivät usko jumaluuteen. ”Tutkimukset ovat osoittaneet, että rukous voi estää ihmisiä saamasta – ja kun he sairastuvat, rukous voi auttaa heitä parantumaan nopeammin”, sanoo Duke Universityn lääkäri Harold G. Koenig. Laaja katsaus yli 1500 tunnetusta lääketieteellisestä tutkimuksesta ”osoittaa, että uskonnollisemmilla ja enemmän rukoilevilla ihmisillä on parempi henkinen ja fyysinen terveys”. Ja 125 tutkimuksesta, joissa tutkittiin terveyden ja säännöllisen palvonnan yhteyttä, 85 osoitti, että säännölliset palvojat elävät kauemmin. CNN: n kyselyn mukaan 73% amerikkalaisista uskoo rukouksen voimaan. Tutkimus, joka on keskittynyt pääasiassa rukouksen voimaan parantamisessa, on lähes kaksinkertaistunut viimeisen vuosikymmenen aikana.

Joten onko mahdollista, että entinen presidentti Jimmy Carter paransi Jumala tai uusi vallankumouksellinen lääke? Ehkä molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *