Pau D’Arco – Pau D Arco hoitaa tehokkaasti infektioita, niveltulehdusta ja jopa aidsin komplikaatioita

By | kesäkuu 14, 2021

Vaikka se on ollut käytössä vuosisatojen ajan, sen maine alkoi todella 1960-luvulla. Tohtori Theodore Meyer oppi Amazonin trooppisen sademetsän alkuperäiskansojen käyttämään pau d’arcoa (lausutaan valokaareksi). He olivat käyttäneet tämän lehtipuun sisäkuorta lääkkeenä. Tohtori Meyer seurasi heidän johtoaan ja väitti hoitaneensa menestyksekkäästi viittä pitkälle edeltävää leukemiaa. Weed tuli yhtäkkiä kuuluisaksi! Vuosikymmenen kuluttua myöhemmin National Cancer Institute totesi, että vaaditulla määrällä syöpälääkettä yrtissä olisi liikaa vaarallisia sivuvaikutuksia. Tämän seurauksena ”ihmelääke” on menettänyt arvostuksensa.

Tästä negatiivisesta raportista huolimatta pau d’arcoa on sittemmin käytetty menestyksekkäästi sellaisten sairauksien hoitoon kuin kuume, niveltulehdus, infektiot, malaria, iho-ongelmat, syöpä ja jopa aidsin komplikaatiot. Kaksi syytä tutkimuksen ja todellisuuden väliseen ristiriitaan ovat nämä.

Ensinnäkin tutkimus on eristänyt yrtissä olevan kemiallisen räjähdyksen, jonka he sanovat parantaneen syöpää. Siitä lähtien tutkijat ovat eristäneet yli 20 aktiivista kemikaalia Pau d’arcossa. Jotkut kokevat, että se on tehokas useiden tai kaikkien näiden yhdistelmä. Toiseksi on osoitettu, että koko yrtin käyttö ei aiheuta uutetun lapakulmin aiheuttamia sivuvaikutuksia.

Pau d’arco hoiti tehokkaasti malariaa, hiiva-infektioita, tuberkuloosia, streptokokkia ja punatautia. Pieninä annoksina se lisää immuunijärjestelmän aktiivisuutta ja suurina annoksina estää joitakin immuunivasteita, kuten tulehdusta. Sen anti-inflammatorinen työ on antanut pau d’arco -lupauksen niveltulehduksen, allergioiden, haavaumien, iho-ongelmien ja muiden vastaavien sairauksien hoidossa. Lisää diabetes, flunssa, lupus, loiset ja ihosairaudet tähän luetteloon, ja on helppo ymmärtää, miksi sitä pidettiin aikoinaan ”ihmelääkkeenä”.

Tätä yrttiä on saatavana terveysruokakaupoissa kapseleina, tinktuureina ja kuivattuina kuorina. Suositeltu annos on yksi tai kaksi kapselia tai yksi tai kaksi tippaa tinktuuraa, joka otetaan 1-4 kertaa päivässä, tilasta ja potilaasta riippuen.

Teetä voidaan valmistaa kuoresta lisäämällä yksi ruokalusikallinen kuorta jokaiseen kolmeen kupilliseen vettä. Teetä tulisi keittää vähintään 20 minuuttia ei-alumiinipannussa. Kuppi teetä voidaan ottaa kolmesta neljään kertaa päivässä akuuteissa olosuhteissa. Puolikuppi kolmesta neljään kertaa päivässä on suositeltavaa muissa olosuhteissa. Tällä yrttiteellä on raikas ja katkera maku.

Raskaana olevien ja imettävien naisten ei tule käyttää tätä yrttiä, ennen kuin sitä on tutkittu riittävästi. Joillakin ihmisillä on osoitettu olevan veren ohennusvaikutuksia ja se voi aiheuttaa anemiaa, jos sitä käytetään pitkäaikaisesti. Liiallisen pau d’arcon nauttimisen mahdollisia haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli, huimaus ja vatsakrampit. Toinen varotoimenpide, johon kuluttajien tulisi kiinnittää huomiota, on varmistaa, että heidän ostamansa tuotteen valmistaa hyvämaineinen valmistaja. Joissakin testatuissa on hyvin vähän vaikuttavia aineita. Argentiinasta tuotua pau d’arcoa pidetään yleensä korkealaatuisimpana kuorena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *