Savukkeiden tupakoinnin haitalliset vaikutukset

By | kesäkuu 7, 2021

Terveydenhuollon ja lääketieteen organisaatiot ympäri maailmaa ovat löytäneet vankkoja todisteita siitä, että tupakointi voi aiheuttaa useita vakavia terveysongelmia. Viimeisimmät tutkimukset ovat paljastaneet, että tupakoitsijat kärsivät todennäköisesti keuhkosyöpään verrattuna niihin, jotka eivät tupakoi. Muita kriittisiä terveysongelmia, jotka savukkeiden tupakointi voi laukaista, ovat keuhko-, nielu- ja suun syöpä sekä erilaiset muut sairaudet, kuten emfyseema, tupakoitsijan yskä, kestävyyden ja kestävyyden menetys, ennenaikaiset rypyt, heikentynyt libido ja silmät veren injektio.

Tutkimukset ovat vahvistaneet, että yksi savukkeenpidin sisältää tosiasiallisesti lähes 4000 erilaista kemikaalia ja 60 syöpää aiheuttavaa kemikaalia on tunnistettu. Useimmat ihmiset uskovat, että keuhkosyöpä on ainoa tupakoinnin aiheuttama vakava sairaus. He eivät kuitenkaan tiedä, että keuhkosyövän lisäksi tupakointi on vastuussa myös muista kuolemaan johtavista vaivoista, kuten virtsarakon, haiman, ruokatorven kohdunkaulan ja munuaissyöpään.

Nikotiini, kemikaali, jota löytyy laajasti savukkeista, on erittäin riippuvuutta aiheuttava ja myrkyllinen. Lemmikkieläimet ja pienet lapset voivat myös kuolla, jos he vahingossa nielevät savukkeita tai tupakantumppeja. Lisäksi tupakansavu koostuu tappavista ja syöpää aiheuttavista yhdisteistä, kuten radonista ja radiumista, joiden tiedetään olevan vastuussa keuhkosyövästä. Tupakointi lisää myös merkittävästi verenpainetta ja sykettä, mikä johtuu pääasiassa keskushermostoa stimuloivasta nikotiinista. Tupakointi vähentää myös aivoihin kulkevan hapen määrää. Se johtaa myös veren hyytymiseen, mikä puolestaan ​​lisää veritulppien mahdollisuutta. Liiallinen veren hyytyminen johtaa erilaisiin sydän- ja verisuonitauteihin, kuten aivohalvauksiin ja sydänkohtauksiin.

Savun tuottama terva laskeutuu keuhkojen sisään, mikä puolestaan ​​vahingoittaa ilmapusseja aiheuttaen aikanaan erilaisia ​​keuhko-ongelmia. Emfyseema on vaikea savukkeiden tupakoinnin aiheuttama keuhkosairaus. Tämän tyyppinen häiriö heikentää keuhkokudoksia ja vahingoittaa kapillaareja, jotka tukevat ja ravitsevat alveoleja. Emfyseeman vuoksi keuhkojen hengitystiet romahtavat uloshengitettäessä.

Tupakointia pidetään myös erittäin haitallisena naisille. Se aiheuttaa vain erilaisia ​​terveysongelmia naisilla, mutta se myös vahingoittaa heidän fyysistä ulkonäköään ja aiheuttaa ennenaikaisia ​​ryppyjä. Se on poikkeuksellisen vaarallinen raskaana oleville naisille, koska käytetty savu voi aiheuttaa keskenmenoja. Jos nainen tupakoi raskauden aikana, on suurempi vauvan altistumisvaara tupakoinnin kielteisille vaikutuksille.

Joten terveellisen ja kunnollisen elämän saavuttamiseksi on suositeltavaa lopettaa savukkeiden tupakointi ikuisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *