Southside CSA i Brooklyn – Støtte lokale bønder gjennom samfunnsbasert jordbruk

Av | september 18, 2021

Blant de nye påstandene til fordel for de ferskeste greenene som greener kan kjøpe, dukker CSA -samlingen (Community Supported Agriculture) opp rundt fem bydeler. Southside CSA er en av de nyeste trendene som åpnes i år og betjener Greenpoint- og Williamsburg -områdene i Brooklyn.

Med NYC Greenmarkets, en markedsplass for bønder over hele byen, deler CSA grønnsaker, frukt, egg og grapefrukt fra jordbruksarealet i Hudson Valley. Imidlertid er det et sentralt skille mellom systemer.

«Du vil ikke kunne velge produktene dine, men du deler dem med bondens velstand,» sa CSA -teammedlem Esther Giangrand. Fru Giangrande møtte andre stiftelsesgrupper gjennom Greenpoint-Williamsburg CSAs lavinntektsinnsamlingskomité. Han brukte CSAs nåværende samlingssted, Bridget Urban Wine Bar i Williamsburg, som et innsamlingssted til fordel for Greenpoint Soup Kitchen.

Måten en CSA fungerer på er før høstsesongen begynner (for Southside CSA -produkter varer sesongen 20 uker, fra 22. juni til 2. november), med medlemmer som bestemmer om de skal kjøpe hele eller halvparten av aksjen. Alle CSA -er er basert på et lignende konsept. Aksjekurser er frøpenger for bonden, i henhold til det som trengs for å dyrke avlingene som er lovet for sesongen. Bare for greener koster hele aksjer $ 400 per sesong, og medlemmene mottar grønnsaksmateriell en gang i uken hver mandag kveld på Bridget. Med halv aksjer, verdt $ 200, mottas det vanligvis en gang i uken. I løpet av 20 uker er imidlertid de forskjellige aksjene verdt $ 20 i uken, beløpet en bonde ville mottatt på markedet for sine varer. Siden de totale aksjene er veldig store, er det ikke uvanlig at tre eller fire innbyggere distribuerer produktene. Før hver henting blir en liste over ankomne grønnsaker lagt ut på Southside CSA -bloggen, noe som gir medlemmene tid til å finne de riktige oppskriftene eller organisere improviserte middager.

Southside CSA er unik ved at aksjen har et krydret preg: i tråd med nabolagets latino-tradisjon har grønnsakene noen grunnleggende ingredienser for meksikanske måltider, for eksempel søt mais, koriander og meksikansk påvirket MimoMex gårdsjelater, sammen med produktfunksjoner . Hudson Valley.

For noen ligger den tiltalende Southside i usikkerheten om utfallet av høstsesongen. Selv om det er forventet at de lovede produktene vil bli levert når aksjepengene er betalt, er ingenting nøyaktig. På den måten tilbyr CSA -er noe mer enn bare ferske grønnsaker, de gir et innblikk i oppdrettsopplevelsen.

Det eneste andre aspektet av CSA -systemet er at det ikke er andre ansatte enn noen få grunnleggende medlemmer; I stedet vil det avhenge av medlemmenes vilje til å hjelpe til med å organisere samlingen som frivillige (ligner et matkooperativ). Det er personalet i kjernen av medlemskapet som gjør Southside så bærekraftig: Ved å være ansvarlig for distribusjon og markedsføring av innkommende varer, sparer CSA byrden ved å bekymre seg for lagring og forsendelse av ansatte bønder. Standard skiftoppgaver inkluderer å hente og laste av lastebilen, forberede å hente frukt og grønnsaker og hjelpe til med å distribuere produktene til medlemmer.

Southside CSA det er noe mer enn hjertet av en artisjokk; sentrale medlemmer er forpliktet til lokal oppsøkelse og opprettholder et engasjement for fersk mat til alle ved å levere overskuddsgrønnsaker til suppekjøkken. Han har inngått et samarbeid med Southside CSA Craigs kjøkken, en aksjonsgruppe for lokalsamfunnet som leverer kjøkken i Williamsburg, Greenpoint og andre nabolag i Brooklyn. Organisasjonen deler CSAs mening om sunne, økologiske og ferske måltider for alle.

CSA -bevegelsen har vært et stort løft, med mer enn 18 nye distribusjonssentre som åpner i år sammen med Southside (ca. 50 CSA 2008); Med NYC Greenmarket, som ligger på tvers av 46 bydeler, ser det ut til at CSA blir et lokalt reisemål for fersk mat. Å være medlem av CSA gir deg flere rødbeter, men det er mer praktisk fordi det bare er ett alternativ i nabolaget ditt.

[The Bridge Wine Share, wines exclusively from the Bridge Vineyard of North Fork, Long Island, are $360 full/$180 half. The NY Wine Share, a mix of reds and whites from the various wine-producing regions of the state from Long Island to the Finger Lakes to the Hudson Valley, are $400 full/$200 half. Like the produce and egg shares, wine shares are also distributed Monday evenings at Bridget. The vegetable and fruit shares complement weekly wine offerings.]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *