Syöpähoito – Kävi hyvin polkettua polkua, joka ei johtanut mihinkään

By | tammikuu 19, 2021

San on 65-vuotias mies Indonesiasta. Hän lähetti minulle 8. elokuuta 2007 sähköpostin, jossa oli seuraava viesti.

Minulla diagnosoitiin 1. elokuuta 2005 vaiheen 3B keuhkosyöpä. Syöpä löydettiin vasemmasta keuhkostani. Tuolloin vasen keuhkoni oli kaksi kolmasosaa täynnä nestettä. Lääkäri otti nestettä keuhkostani ja sitä seurasi kemoterapia. Lääkäri sanoi, että kemoterapia on tehtävä välittömästi, muuten syöpä leviää edelleen.

Hyväksyin ja tehtiin heti kemoterapia. Hoito koostui kuudesta Gemzar- ja karboplatiinisyklistä. Hoidon jälkeen syöpä melkein katosi ja CEA laski normaaliksi. Keuhkoissa oleva neste on kuivunut. Tämän kemosyklin jälkeen minua pyydettiin jatkamaan lääkettä nimeltä Tarceva. Mutta lääke ei ollut tehokas.

Lääkäri kokeili minulla toista kemoterapiakurssia. Kemoterapian toisen kierroksen jälkeen lääkäri ehdotti leikkausta. Hetken miettimisen jälkeen päätimme perheeni kanssa tehdä leikkauksen. Tämä tehtiin huhtikuussa 2006. Leikkauksen aikana lähes puolet vasemmasta keuhkostani poistettiin. Leikkauksen jälkeen lääkäri antoi minulle uuden kemoterapiakurssin. Tämä koostui neljästä syklistä. Hän kertoi minulle, että tämän kemoterapeutin piti puhdistaa jäljellä olevat solut.

Leikkauksen jälkeen minulla ei ollut syöpää kahdeksan kuukautta. Maaliskuuhun 2007 mennessä rutiinitarkastuksen aikana lääkäri havaitsi, että syöpä oli palannut. Keuhkoissa oli jälleen nestettä. Lisäksi minulle kerrottiin, että syöpä oli levinnyt selkärankaani ja aivoihini.

Kun lääkäri sai selville, että syöpä oli palannut, hän ehdotti heti, että menisin aivojeni sädehoitoon. Tätä seurasi taas kemoterapia (neljäs jaksoni). Kemoterapian ensimmäinen kierros ei enää näyttänyt olevan tehokas. CEA oli korkea. Lääkäri vaihtoi toiseen lääkkeeseen. ”Uusi lääke” pystyi pitämään / hallitsemaan syöpää sellaisenaan (se ei kutistanut kasvainta, mutta CEA: ni oli vakaa). Kehoni tunsi kipua ja heikkoutta kemoterapian aikana. Pidin mieluummin yöpyä sängyssä enkä halunnut tehdä mitään. Minulla oli myös ihoärsytys.

Kemoterapian jälkeen tilani huononi.

o Jalkani eivät enää tunne lattiaa. Lääkäri sanoi, että tämä johtui kemoterapian vaikutuksista.

o Olen menettänyt kaikki hiukseni.

o käteni ovat tunnottomia.

o Minulla ei ole ruokahalua tai voimaa.

o En voi kävellä suoraan. Minusta tuntuu olevan epätasapainossa.

o Tunnen kipua vasemmassa rinnassa, niskassa ja selässä. Joskus minun täytyy olla sängyssä koko päivän kivun takia.

o En voi nukkua hyvin. Voin todennäköisesti nukkua vain 3-4 tuntia (enintään). Joskus otan unilääkkeitä rasitukseksi, mutta se toimii vain noin 4-5 tuntia (korkeintaan).

o Suolenliikkeeni ovat epävarmoja. Joskus minulla oli ripuli, mutta joskus ummetus.

o Ruokahaluni ei ole ollenkaan hyvä, mutta pakotin itseni syömään voimaani palauttamiseksi. Pakotan itseni aina syömään, vaikka joskus en pysty maistamaan ruokaa, koska kieleni on tunnoton ja mauton.

o Kynsien sivuilla on punoitusta ja pieni turvotus.

o yskän yötä päivää. Se on jatkuva yskä, mutta joskus se pysähtyy itsestään ja palaa sitten takaisin. Useimmiten sillä on keltainen limaa.

o Suurimman osan ajasta tunnen hengästyneeni. Kun menen liian pitkälle, tunnen olevani hengästynyt. Kun nousen portaita ylös, minun täytyy levätä useita kertoja 4 tai 5 askeleen välein. Viime aikoina oli aika, jolloin tunsin tiukkaa painetta rinnassani ja minulla oli vaikeuksia hengittää. Se tapahtui yöllä, enkä tiedä milloin se tulee takaisin.

Ennen lääkehoitoa olin hyvin aktiivinen mies ja pystyin tekemään mitä tahansa. Minusta tuntuu, että syöpä vie kaiken elämästäni. Kuuntelin Patoppoi (Jakartassa, Indonesiassa) todistusta, jolla oli rintasyöpä monta vuotta sitten ja joka pärjää edelleen hyvin.

Kerro kuinka voin parantaa syövän. Otan ”punaista hedelmäöljyä”, mutta se ei näytä auttavan. Joten aion pysäyttää hänet. Lääkäri antoi minulle vain B12-vitamiinia kemoterapian vaikutusten torjumiseksi. Muuten en ole ottanut muita ravintolisiä.

Nyt etsin epätoivoisesti apuasi.

Kommentit

Tämä on surullinen tekosyy. Se on myös usein toistuva tarina, jonka olen kohdannut suurimman osan ajasta. Se heijastaa syövän nykyistä lääketieteellistä hoitoa. Potilaat ja heidän perheensä voivat oppia tästä jaksosta.

1. Kun joku kärsii syövästä, ensimmäinen reaktio on paniikki. Tätä pahentaa entisestään, kun lääkäri sanoi, että kemoterapia on tehtävä välittömästi, muuten syöpä leviää edelleen. Herkät potilaat ostavat helposti tällaisen ”peitetyn ammattivaroituksen”. Onko tämä päättely oikea? Kehotan aina potilaita ja heidän perheitään pysymään rauhallisina diagnoosin jälkeen. Syöpä oli jo levinnyt kauan ennen sen diagnosointia. Syöpäsolut olivat jo kehossa, mutta niitä ei havaittu. Siksi ei ole täysin totta sanoa, että kemoterapia on tehtävä välittömästi leviämisen lopettamiseksi. Syöpä oli jo levinnyt! On järkevää käyttää aikaa arvioida vaihtoehtojasi. Miksi kiire? Uskon, että mikä tahansa tehty päätös on kiireellinen tai pakotettu, se ei ole koskaan hyvä päätös.

2. Kun kemo oli suoritettu, CEA putosi. Lääkäri on onnellinen ja potilaat ovat onnellisia. ”Taikuus” oli niin sanotusti tehnyt tehtävänsä. Mutta onko potilaille koskaan sanottu, että tämä niin kutsuttu parannuskeino ei kestä?

3. Lääkkeitä määrätään usein ”vakuutuksina”. Tässä tapauksessa Sania pyydettiin ottamaan Tarceva. Ei kauan sitten keuhkosyöpäpotilaita pyydettiin ottamaan Iressa, mutta tämä lääke oli jo vedetty pois (länsimaissa, mutta ei Aasiassa!) Koska se aiheutti vakavia ja joskus kuolemaan johtavia sivuvaikutuksia sekä osoittautui tehottomaksi. Tarceva on vain yksi veli samasta huumeriippuvaisperheestä. Ei ole yllättävää, että Tarceva ei korkeasta hinnastaan ​​huolimatta ollut tehokas. Lääketieteellinen kirjallisuus osoitti, että Tarceva pidensi elämää vain kahdella kuukaudella. Sen ei ole koskaan osoitettu parantavan keuhkosyöpää.

4. Kun hoito ei ole tehokasta, seuraava toimenpide on usein antaa enemmän samaa! Sanille annettiin enemmän kemoterapiaa, ja tällä kertaa käytettiin enemmän myrkyllisiä lääkkeitä. Kemon lisäksi on kutsuttu enemmän tulivoimaa: säteily ja veitsi. Näitä menetelmiä he kutsuvat ”leikkaukseksi, polttamiseksi ja myrkytykseksi” uskossa ja toivossa, että kaikki kehon syöpäsolut voidaan poistaa. Ehkä on tarpeen muistuttaa maailmaa siitä, mitä Einstein sanoi: ”saman asian tekeminen uudestaan ​​ja uudestaan ​​ja eri tulosten odottaminen” on ”hulluutta”.

5. Opin heti CA Care -sovelluksen luomisen jälkeen, että osan keuhkoista poistaminen ei ole koskaan tapa parantaa keuhkosyöpää. Potilaani numero kaksi (tuhansista, joita olen nähnyt) keuhkojen lohko leikattiin. Hän kärsi paljon ja lopulta kuoli. Sanissa puolet vasemmasta keuhkosta poistettiin, mutta syöpä siirtyi aivoihin ja luihin. Veitsen ei ole osoitettu parantavan myöhäisen vaiheen syöpää.

6. San kirjoitti, että hänellä ei ollut syöpää kahdeksan kuukautta. Haluaisin kiistää sen. Kun kasvain poistetaan, kukaan ei enää näe ”kasvainta” – näin ollen ”jakso-et-näe-tuumoria” on väärin parannuskeino. Olen myös oppinut, että leikkaus on vain ”ostaa” aikaa – poistaa ”mätää” kudosta. Kaikkia syöpäsoluja ei välttämättä tarvitse poistaa kehosta.

7. Tärkeää on: paranevatko potilaat ja parantuvatko he todella? Todisteet kuten pienentynyt CEA, vähentynyt kasvain jne., Eivät tarkoita paljoa. Nämä ovat hyviä ”myyntipisteitä” ”väärän toivon” tarjoamiseksi, mutta potilaiden tulisi tietää, että nämä ns. Hyvät merkit eivät kestä.

8. Sanin tapauksessa syöpä on palannut takaisin ja levinnyt aivoihin ja luihin. Taistelu on menettämässä, mutta ”kenraali” uskoo, että sodan voittamiseen on vielä taistelumahdollisuudet. Anna enemmän tulivoimaa! Tällä kertaa ristiriitaiset syöpäsolut taistelevat. Tällä kertaa syöpäsolut ovat ”tunnottomia” ja tulevat vastustuskykyisiksi lääkkeille. Ja he taistelevat koston kanssa.

9. Lopuksi lääkäri näki todellisuuden. Ellei sota julisteta menetetyksi, hän määräsi vitamiinipillereitä. Potilas jätettiin tässä tapauksessa ”ripustettavaksi ja kuivaksi” usein huonommassa tilassa kuin hän oli alun perin aloittanut – fyysisesti ja taloudellisesti tyhjentynyt ytimeen. He ovat onnekkaita, jos valtion sosiaaliturva tai sairausvakuutus maksaa kustannukset. Valitettavasti tässä osassa maailmaa potilaiden ja heidän perheidensä on turvauduttava pelastamaan tai myymään omaisuuttaan eliniän maksamaan sairaalalaskut.

10. Tohtori Lai Gi-ming, Taiwanin osuuskuntaryhmä, National Research Institute, oli oikeassa kirjoittaessaan: ”Nykyaikaisia ​​lääkäreitä turhauttaa eniten se, että leikkauksen, kemoterapian ja sädehoidon jälkeen kaikki tämä he voivat tehdä vain jatkaa syövän jahtaamista! ”Vasta tässä vaiheessa potilaat tulevat luoksemme avuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *