Tapoja tunnistaa leukemian merkit

By | huhtikuu 13, 2021

Kun leukemia iskee, se hyökkää valkosoluihin, joiden päätehtävä on taistella sairauksia ja infektioita vastaan. Se olisi kohtalokasta tautia sairastavalle potilaalle, jos tautia ei havaita aikaisin. Sopiva lääkitys, kuten Veenat, tulisi määrätä, koska se on tehokas tietyntyyppisten leukemioiden hoidossa. Seuraavat oireet voivat auttaa sinua tunnistamaan taudin:

Pysyvät flunssankaltaiset oireet

Jos huomaat flunssaa, jota et voi hoitaa, tämä voi olla epämukavuuden perusta. Pysyvät vilunväristykset, kuume, yöhikoilu ja lihassäryt voivat kaikki olla leukemian oireita. Flunssan kaltaiset oireet voivat kuitenkin johtua monista muista olosuhteista, vaikka se ei vahingoittaisi testata. Kuitenkin, jos flunssa ja flunssan kaltaiset oireet häviävät jonkin aikaa myöhemmin ja tunnet olevasi yhtä kunnossa ja terveellinen kuin ennen, on mahdollista, että sinulla on juuri ollut flunssa.

Pidä silmällä väsymyksen tasoa

Koska väsymys on tavallista, tämä ensimmäinen merkki unohdetaan useimmissa tapauksissa. On uskomatonta, että väsymys, erityisesti krooninen väsymys, näyttää olevan varhainen osoitus häiriöstä. On tärkeää hallita sitä tosiasiaa, että heikkous ja hidas makaamattomuuden tunne liittyvät usein kehon tähän alhaiseen energian tasoon. Syövän aiheuttaman väsymyksen tiedetään olevan hyvin tyhjentävä väsymys. Potilaita kehotetaan aina syömään terveellisiä ruokia, jotka lisäävät kehon energiatasoa. Väsymyksen oireet jätetään usein huomiotta, koska on hyvin yleistä tuntea väsymystä. Tämän ja kroonisen väsymyksen välillä on kuitenkin ero.

Seuraa painoasi

Yksi yleisimmistä leukemiainfektion oireista on jatkuva laihtuminen ilman havaittavaa syytä. Tämä voi kuitenkin olla heikko merkki, ja kun se otetaan yksinomaan, se ei välttämättä rajoitu syöpään. Mene lääkäriin, jos laihdut dramaattisesti etkä ole muuttanut ruokavaliota, elämäntyyliä tai rutiinia.

Kiinnitä tarkkaa huomiota verenvuoto- ja mustelmakuvioon

Suurin osa leukemian uhreista on alttiita säännölliselle verenvuodolle ja helposti mustelmille. Jos aloitat verenvuodon helpommin ja säännöllisesti, saatat olla vaarassa leukemiasta. Tämä johtuu verihiutaleiden puutteesta veressä. Ikenissä voi esiintyä usein verenvuotoa tai jopa nenäverenvuotoa.

Tutki iho petekioiden varalta

Petekiat ovat pieniä pisteitä, jotka ilmestyvät ihon pinnalle. Pienet täplät ovat ulkonäöltään punaisia ​​ja näyttävät erilaisilta kuin ne, jotka poistuvat liikunnasta tai aknesta tai auringonpolttamasta johtuvista paikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *