Tietoja asbestialtistuksen oireista

By | marraskuu 28, 2020

Asbesti on kaivettu ja käytetty materiaali monien vuosien ajan. Sitä käytettiin pääasiassa rakennusalalla. Tämä tapahtui, kunnes tähän elementtiin liittyvät häiriöt tulivat ilmeisiksi. Ensimmäinen tapaus on vuodelta 1964. Tämän elementin muodostavat mikroskooppiset kuidut hengitetään ilmasta pölyä. Tämä kerääntyy lopulta keuhkoihin aiheuttaen asbestialtistuksen oireita.

Altistuminen tälle elementille vaikuttaa keuhkoihin. Kuinka tällainen määrä vaivoja on seurausta. Tyypillisesti tällaisiin vaivoihin kuuluvat asbestoosin aiheuttama keuhkosyöpä ja mesoteliooma. Mesoteliooma on sairaus, jolla on suuri esiintyvyys. Kaikki nämä ovat seurausta mikroskooppisten kuitujen sisältävän pölyn jatkuvasta hengittämisestä. Nämä kuidut sijoittuvat keuhkoihin, joissa niiden kerrostumat kasvavat edelleen. Tämä vaikuttaa myöhemmin keuhkojen anatomiaan ja lopulta vaikuttaa niiden moitteettomaan toimintaan.

Suurin osa ihmisistä, joihin tämä materiaali vaikuttaa, ovat niitä, jotka työskentelevät teollisuudessa tai kaivoksilla. Jatkuva kosketus tämän elementin kanssa johtaa yleensä riskeihin ja vaivoihin, jotka liittyvät tähän elementtiin. Joskus nämä ihmiset tuovat vaatteissaan tai ruumiissaan olevat mikroskooppiset kuidut perheelleen, jossa perheenjäsenet kehittävät lopulta sivuvaikutuksia toissijaisesta kontaktista.

Altistuminen tälle elementille voi aiheuttaa keuhkotulehduksen, joka johtaa yskään ja hengenahdistukseen. Tämä on tyypillistä asbestoosihäiriölle. Mesoteliooma, vatsan ja keuhkojen vuorauksen rintaontelon ylimääräinen syöpä, liittyy myös tähän haavoittuvuuteen. Nämä häiriöt liittyvät suoraan pölyn jatkuvaan hengittämiseen.

Yleensä tähän aineeseen liittyvät haavoittuvuudet riippuvat useista tekijöistä. Elementin määrä, jolle joku altistuu, on yksi niistä. Toinen tekijä on se, kuinka kauan henkilö on ollut kosketuksessa esineeseen. Kuidun rakenne osana alkuaineita ja muut yleiset sairaudet, kuten keuhkosyöpä, määrää myös haavoittuvuuden.

Mitä kauemmin kuidut pysyvät keuhkoissa, sitä syvemmät ne vaikuttavat ihmisen terveyteen. Täysimittaisia ​​viitteitä on yleensä esiintynyt vähintään 15 vuoden säännöllisen kosketuksen jälkeen tuotteeseen. Tämä tekee asbestialtistuksen oireista poikkeuksellisia.

Jopa kolmekymmentä miljoonasta ihmisestä vuodessa kärsii yhdestä yleisesti liittyvästä tilasta. Lisäksi mesoteliooma vaikutti yli kymmeneen miljoonaan ihmiseen vuonna 1978. Yleensä lepoajat vaihtelevat 25-55 vuoden välillä. Hoidon jälkeen lähes kolmekymmentä prosenttia saavuttaa viiden vuoden eliniän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *