Vaiheen 3B keuhkosyöpä – erittäin vaikea, mutta hoito on edelleen yleistä

By | joulukuu 28, 2020

Vaiheen 3B keuhkosyövän diagnoosi on erittäin vakava, mutta hoito on edelleen yleistä.

Eri keinot kasvainmuodostusten analysoimiseksi ja diagnosoimiseksi ovat johtaneet yhdessä käytettyjen termien vaihteluun. Kaikilla syöpillä on neljä vaihetta – vaihtelevat yhdestä, jossa on alle tuuman kokoinen kasvain, 4: ään, missä syöpä on levinnyt kehon läpi – ja imusolmukkeiden ja metastaattisen leviämisen terminologia, se on hämmentävää monille potilaille ja perheille, joiden on nopeasti sovittava sairauteen. Potilaiden joukossa vaiheen 3B keuhkosyövän diagnoosi on yksi valitettavimmista, koska se tarkoittaa, että lääketieteellisiä hoitoja on rajoitetusti.

Kaikki syövät leviävät lopulta koko kehoon ja löytävät uusia tartuttavia elimiä; tässä vaiheessa potilaiden on paljon vähemmän toivoa selviytymisestä. Itse asiassa keuhkosyövät leviävät nopeammin kuin muut syövät, joten se on ensisijainen edellytys metastaattisille siirroille ja lyhyempi elinajanodote. Ensimmäisessä tai toisessa vaiheessa syöpä on lokalisoitu ja kirurgi voi (suhteellisen) helposti poistaa sen. Kolmannessa tai neljännessä vaiheessa kirurginen reitti viivästyttää kuitenkin vain väliaikaisesti syövän leviämistä. Vaiheessa 3B lääkäri sanoo, ettei parannuskeinoa ole, mutta hoito on silti olemassa.

Kemoterapia ja sädehoito ovat edelleen helposti saatavilla keuhkosyövän uhreille kolmannessa tai neljännessä vaiheessa, vaikka niiden tehokkuus heikkenee huomattavasti ja eloonjäämisaste putoaa vain noin kymmeneen prosenttiin. Itse asiassa kemoterapiaa tai sädehoitoa käytetään useammin syövän oireiden lievittämiseen kuin itse syöpä, mikä mahdollistaa voimakkaamman hengityksen terminaalisten syöpäuhrien keskuudessa. Monet onkologit suosittelevat potilaansa ilmoittautumista kliinisiin tutkimuksiin, jotta heillä olisi mahdollisuus selviytyä; Potilaiden asianajajaryhmät sanovat, että tämä neuvo on väärä toivo, eikä sen pitäisi olla vakava vaihtoehto kenellekään syöpäuhrille. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että positiivisen mielentilan ylläpitäminen (jonka kliinisen tutkimuksen hoidon käsite tekee mahdolliseksi) pidentää syöpäpotilaan elinikää, mikä tekee siitä keinon hoitoon itsessään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *