Vanlige feil ved ansettelse av en konstruksjonsteknisk konsulent

Av | september 28, 2021

De profesjonelle du ansetter for å jobbe for organisasjonen din vil ha stor effekt på din ultimate markedssuksess. Tollen er enda høyere hvis du ansetter fagfolk til å drive byggeprosjektet ditt. Dette er grunnen til at du må vie tiden din og sørge for at du får den beste konstruksjonstekniske konsulenten til å kjøre prosjektet til ferdigstillelse.

Skynd deg å ansette prosessen:
Mange selskaper vil vente til siste minutt med å begynne ansettelsesprosessen. Så de ender med å ansette en inkompetent konstruksjonsteknisk konsulent. Du må identifisere de beste konstruksjonsingeniørene i ditt område før prosjektets startfase og sende inn en liste med omtrent fem kandidater. Dette gir deg nok tid til å planlegge personlige intervjuer for å identifisere den beste kandidaten når det gjelder deres kunnskap og erfaring. Da blir det enkelt å intervjue hver av dem. Å intervjue kandidater i en hast betyr at du kan glemme å stille noen viktige spørsmål eller ikke forstå hva intervjueren sier.

Mangel på intervjuferdigheter:
Intervjuet med kandidatene på kortlisten vil være svært viktig for å identifisere en passende konsulent innen konstruksjonsteknikk. Dette betyr at du må følge riktig intervjuprosedyre. Alle medlemmer av intervjugruppen bør ha opplæring og ha lang erfaring med å gjennomføre rekrutteringsintervjuer. De bør også være klar over selskapets spesifikke behov, slik at de kan være spesifikke i spørsmålene sine.

Ikke utfør en god bakgrunnskontroll:
Enhver konstruksjonsteknisk konsulent er klar over hva markedet trenger. Derfor kan de lyve om deres evne og erfaring i et forsøk på å imponere deg ved å ansette dem. Imidlertid vil en bakgrunnskontroll av entreprenører gi et bedre bilde av din evne ved å gå gjennom porteføljen din og hva andre kunder synes. En vellykket konstruksjonsingeniør vil alltid ha fornøyde kunder som har brukt tjenestene hans. Dine tidligere prosjekter vil også hjelpe deg med å sammenligne det med de andre alternativene du har. Å stole på hva konsulenten sier om din bedrift er aldri nok, da du kan kaste noen løgner på uttalelsene dine.

Selv om det ikke kan utelukkes at du bruker tredjeparts rekrutteringsbyråer til å ansette en konstruksjonsteknisk konsulent som en feil, må du gå gjennom profilen til den valgte kandidaten på egen hånd. Ansettelsesbyrået forstår kanskje ikke de spesifikke behovene til prosjektet ditt. Dette er hovedgrunnen til at mange selskaper foretrekker å intervjue alene med konsulenter.

Selv om feil er en del av ansettelsesjobben, kan de som er beskrevet her, unngås. Dessverre fortsetter mange profesjonelle ansettelsesledere å gjøre feil når det gjelder å velge riktig konsulent for selskapets konstruksjonstekniske behov. Men hvis du er lei av det, får du deg til å ansette riktig fagmann for prosjektet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *