Vihreä tee myelooisen leukemian hoitona

By | marraskuu 29, 2020

Myelooinen leukemia on melko harvinainen syövän muoto. Koska sillä ei kuitenkaan usein ole oireita vasta pitkälle edenneen, sitä ei ole helppo löytää. American Cancer Society arvioi, että Yhdysvalloissa on tänä vuonna noin 4500 uutta kroonisen myelooisen leukemian tapausta ja noin 600 ihmistä kuolee tautiin.

Krooninen myelooinen leukemia (CML) tunnetaan myös nimellä krooninen myelooinen leukemia. Myeloidi (tai myelooinen) viittaa solutyyppeihin. Myelooinen leukemia sisältää yhden kahdesta valkosolujen tyypistä: granulosyytit tai monosyytit.

Se on syöpämuoto, joka alkaa luuytimen veren muodostavissa soluissa. Myöhemmin se tunkeutuu vereen ja voi sitten levitä imusolmukkeisiin, pernaan, maksaan ja muihin kehon osiin. Päinvastoin, muut syöpätyypit voivat alkaa näissä elimissä ja levitä sitten luuytimeen, mutta näitä ei tunneta leukemiana. Krooninen myelooinen leukemia voi myös muuttua nopeasti kasvavaksi akuutiksi leukemiaksi, joka tunkeutuu melkein jokaiseen elimeen elimistössä.

Krooninen myelooinen leukemia vaikuttaa pääasiassa aikuisiin ja erityisesti vanhuksiin. CML-potilaiden keski-ikä on noin 66 vuotta. Vain noin 2% kroonista myelooista leukemiaa sairastavista potilaista on lapsia.

Kuten muidenkin syöpämuotojen kohdalla, tutkimusta jatketaan, jotta löydetään tapoja estää ja hoitaa myelooista leukemiaa. Tämän taudin hoidossa on tapahtunut suuria parannuksia viime vuosina. Yksi tutkimus on erityisen kiinnostava, koska siinä tutkitaan hyvin yleisen juoman käyttöä: vihreää teetä myelooisen leukemian hoitoon.

Tässä Yhdistyneen kuningaskunnan teeneuvoston raportoimassa tutkimuksessa tarkasteltiin vihreän teen kykyä indusoida apoptoosia leukemiasoluissa. Apoptoosi on solujen systemaattinen tappaminen. Se tapahtuu monissa tapauksissa kehossa auttamaan terveempien solujen selviytymisessä. Ja toisinaan tutkijat löytävät kehon ulkopuolelta aineita, jotka voivat aiheuttaa apoptoosia.

Tässä tutkimuksessa tutkijat tutkivat vihreän teen antioksidantin, EGCG: n, vaikutuksia sekä laboratoriossa että hiirissä. Molemmissa tilanteissa he havaitsivat, että vihreällä teellä oli kyky indusoida leukemiasolujen apoptoosia. Kolmen tunnin kuluessa EGCG-altistuksesta solut alkoivat tappaa itsensä. Hiirissä EGCG inhiboi merkittävästi kasvaimen kasvua.

Tämä voi olla erittäin tärkeää myelooisen leukemian tulevassa hoidossa. Vaikka tarvitaan lisää tutkimuksia ja ihmisillä tehtävien kokeiden tulisi seurata sen selvittämistä, ovatko tulokset samat ihmisillä, tämä on positiivinen havainto.

Vihreä tee on halpaa, helppo löytää ja terveellistä kaikkialla. On monia hyviä syitä juoda sitä, jopa ilman mahdollisuutta, että se voi parantaa leukemiaa. Katsokaa kaikkia vihreästä teestä löydettyjä asioita.

Vihreän teen on osoitettu estävän syöpää: Vihreän teen antioksidanteilla on osoitettu olevan ennaltaehkäiseviä vaikutuksia syöpää vastaan. Antioksidantit neutraloivat vapaita radikaaleja, haitallisia molekyylejä, jotka syntyvät ruoansulatusprosessimme sivutuotteena. Ilman oikean määrän antioksidantteja ruokavaliossamme nämä vapaat radikaalit voivat aiheuttaa ikääntymistä ja sairauksia, mukaan lukien syöpä. Monet elintarvikkeet, pääasiassa hedelmät ja vihannekset, sisältävät antioksidantteja; mutta vihreällä teellä on joitain tehokkaimmista käytettävissä olevista.

On ollut lukuisia tutkimuksia, jotka ovat liittäneet vihreän teen monien syöpämuotojen ehkäisyyn. Syövät, jotka lupaavat estää vihreän teen nauttimisen, ovat eturauhasen, rinnan, ruoansulatuskanavan, munasarjojen ja ihon syöpä. On myös tehty tutkimuksia, jotka ovat liittäneet vihreän teen tarpeeseen hoitaa myös muita syöpämuotoja.

Vihreän teen on osoitettu estävän sydänsairauksia – Muissa tutkimuksissa vihreän teen antioksidanttien on osoitettu estävän veressä kiertävän LDL-kolesteroliplakin hapettumisen ja kovettumisen. Kun LDL-kolesteroli kovettuu plakkiksi, se tarttuu valtimon seinämiin ja kapenee valtimoita. Kapenevat verisuonet lisäävät sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä, ​​koska verenkierto estyy.

Vihreän teen on osoitettu säätelevän verensokeria – tutkimukset ovat myös osoittaneet, että vihreällä teellä voi olla voima säätää verensokeria luonnollisesti. Vihreä tee voi osoittautua tehokkaaksi tavaksi estää tai jopa hoitaa tyypin II diabetesta.

Vihreä tee voi auttaa painonpudotuksessa – Vihreän teen on osoitettu aiheuttavan lämpömuodostusta, rasvaa polttavaa lämpöä. Lisätutkimuksia tarvitaan, mutta näyttää siltä, ​​että yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon vihreä tee voi nopeuttaa laihtumista. Lisäksi, jos vihreä tee auttaa säätelemään verensokeria, se voi myös auttaa laihtumista.

Joten, jos et jo juo vihreää teetä, sinun pitäisi olla. Vihreän teen lisääminen ruokavalioon on helppoa ja herkullista! Osana yleistä terveellistä ruokavaliota vihreä tee voi olla tehokas sairauksien ehkäisy ja voi olla tärkeä osa pitkän, terveellisen elämän elämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *