Voiko D-riboosi auttaa syöpään selviytyviä pitkäaikaisilla hoidon haittavaikutuksilla?

By | marraskuu 28, 2020

Kuten on sanottu monta kertaa aiemmin, syöpä on perseestä. Eikä vain itse syövän, vaan myös hoidon takia. Hoito, joka monissa tapauksissa tuhoaa syöpäsolut, mikä on hyvä, mutta vahingoittaa usein myös muita kehon osia. Se ei ole aina edes välittömästi. Joskus syövästä selvinneet eivät näe säteilyn ja myrkyllisen kemoterapian sivuvaikutuksia vuosia. Eloonjääneet voivat kokea väsymystä, sydänsairauksia, kilpirauhasen tautia ja muita syöpiä vuosia myöhemmin.

Onneksi olen edelleen suhteellisen hyvässä kunnossa, vaikka minulla olisi ollut lymfooma useita kertoja. Kaikella hoidolla oli kuitenkin kielteinen vaikutus minuun. Esimerkiksi rintakehän säteilyn jälkeen kärsin sydänvaurioita. Ihmeellisellä tavalla en kuitenkaan ole rajoittunut siihen, mitä saan tehdä, mutta sydänsairauteni on aiheuttanut minulle ongelmia ja edellyttänyt pitkiä sairaalahoitoja.

Joten onko siellä mitään, joka voi kääntää kaikki syöpähoidon sivuvaikutukset tai ainakin auttaa eloonjääneitä vahvistumaan? Onko mitään, mikä voisi tukea sydäntä syövän hoidon jälkeen?

No, en ole lääkäri, enkä myöskään lääketieteen ammattilainen. D-riboosin, luonnollisen sokerin, joka löytyy kehosta ja elintarvikkeista, kuten naudanliha, cheddarjuusto, kaviaari ja siipikarja, on kuitenkin osoitettu tekevän hämmästyttäviä asioita sydänsairauksia sairastaville. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sydänsairaat ihmiset ottivat sen D-riboosilisä he pystyivät käyttämään kauemmin kuin muut, jotka eivät, ennen kuin heillä oli rintakipuja.

D-riboosin on myös osoitettu tutkimuksissa auttavan rakentamaan voimaa, ehkäisemään kouristuksia ja auttamaan kroonista väsymysoireyhtymää (CFS) kärsiviä. Ja koska energiatasot voivat olla iso juttu syöpää sairastaville, mielestäni D-Ribose näyttää olevan hyvä vaihtoehto joillekin selviytyneille.

Huomaa, että sinun ei pitäisi koskaan aloittaa harjoitusrutiinia tai aloittaa lisäravinteiden ottamista ensin keskustelematta lääkärisi kanssa. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on sairauksia tai käytät lääkkeitä. Jotkut lääkärit suosittelevat 5-15 gramman D-riboosin ottamista päivässä. Monet suosittelevat 5 gramman lisäyksen ottamista kolme kertaa päivässä. Mutta vielä kerran, ota yhteys lääkäriisi ennen minkään luonnollisen lisäaineen ottamista.

Lisäksi kaikenlaisten lisäravinteiden ottamisen ulkopuolella. Henkilökohtaisesti riittävä nukkuminen, liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat auttaneet minua valtavasti sekä sydämelläni että energiatasolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *